Gündem

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına Yakalanan Güvenlik Görevlisi Hayatını Kaybetti

Geçtiğimiz yıllarda, ülke genelinde birçok can alan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) paniğe yol açmış, vatandaşlar doğal ortamlara çıkmaya, piknik yapmaya korkar hale gelmişti.

Tedavi İçin Hamileliğine Son Vermişti

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı bu kez de, Çanakkale’ de tarifsiz acıya neden oldu. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Arife Türker’in ani rahatsızlık nedeni ile hayatını kaybetti. Arife Türker’in kısa adı KKKA olan Kırım Kanamalı Kongo Hastalığı nedeni ile hayatını kaybettiği anlaşıldı.  

Sağlık Camiası Yasta  

 Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin Güvelik görevlilerinden, iki çocuk annesi Arife Türker’ den gelen acı haber, ailesi ve yakınları gibi, Sağlık camiasını yasa boğdu. Güvelik görevlisi Arife Türker’ in ölümüne, KKKA Hastalığı neden oldu. Tedavi süreci hem Çanakkale’de, hem İstanbul’da sürdü.  Tüm uğraşlara karşın Arife hayata tutunamadı. İki çocuk annesi genç kadın, üçüncü çocuğuna hamile kalmıştı. 10 gün kadar önce, mesai başında iken birden rahatsızlandı.  Tedavi süreci için, 1 aylık hamileliğe son verilmesi gerekiyordu. Ölümcül hastalık bir deyişle de,  önce taşıdığı ‘can’ ı, ardından da anne adayı Arife Türker’ i hayattan kopardı. Türker 10 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybetti. Türker'in genç yaştaki ölümü, başta ailesi olmak üzere, sevenlerini ve çalışma arkadaşları ile Sağlık camiasını yasa boğdu. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimliği’ nce yayınlanan taziye mesajında, şu ifadelere yer verildi; "Hastanemizde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Arife Türker vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz"

“Çok Üzgünüz”

Arife Türker'in vefatı AK partiyi’ de üzüntüye boğdu. Bir dönem AK Parti gençlik kollarında görev yapan Mehmet Türker’in eşi Arife Türker’in vefatı ile ilgili AK Parti Çanakkale Eski Milletvekili Julide İskenderoğlu sosyal medya hesabından "İçimiz yanıyor” paylaşımda bulundu. İskenderoğlu paylaşımında “Gençlik Kollarında yıllardır omuz omuza çalıştığımız Mehmet Türker kardeşimizin güzel eşi Arife kardeşim 10 gündür yaşam mücadelesi veriyordu. Ne yazık ki Arife Türker kardeşimizi kaybettik. Çok üzgünüz. Rabbim iki güzel evladına, Mehmet’imize, ailesine, Devlet Hastanemizde çalışan tüm mesai arkadaşlarına ve biz sevenlerine sabırlar versin. Mekanı cennet olsun güzel Arifemizin" ifadelerine yer verdi.

Şenay Azman