Gündem

Çanakkale Turist Rehberleri, Kalite ve Güven İçin Denetleniyor

Çanakkale, tarih ve doğanın büyüsünü barındıran eşsiz bir destinasyon olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Ancak, turistlerin doğru bilgilendirilmesi ve profesyonel rehberlik hizmetlerine erişmeleri konusunda gereken özenin sağlanması, Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde önemli adımlarla destekleniyor. Bu bağlamda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın denetimleri devam ediyor.

ÇARO’ dan ‘Belgesiz Ve Sahte Rehberlik’ Denetimleri

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından yürütülen denetimler, turistlerin daha bilinçli ve güvenilir rehberlik hizmetlerine erişmelerini sağlamak amacıyla büyük bir titizlikle devam ediyor. Bu denetimler, bölgenin turizm sektörünün kalitesini artırmayı, turistlerin aldıkları rehberlik hizmetlerinin güvenilirliğini sağlamayı ve yerel rehberlerin mesleki standartlara uygun hizmet sunmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. ÇARO' nun yanı sıra Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) de denetim çalışmalarına aktif bir şekilde katılıyor. Hafta içi ve hafta sonu, ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olduğu gezi noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde, turist rehberlerinin ruhsatları ve verdikleri hizmetler titizlikle inceleniyor. Denetimlerin turizm sektörüne olumlu yansımaları da gözlemleniyor. Turistlerin aldıkları rehberlik hizmetlerine olan güvenlerinin artmasıyla birlikte Çanakkale'nin turizm potansiyelinin daha da yükseldiği gözlemleniyor. Aynı zamanda, yerel rehberlerin mesleki standartlara daha fazla uyum sağlamasıyla turizm sektörünün kalitesinin arttığına işaret ediliyor. Turistlerin, Çanakkale'yi keşfederken daha bilinçli ve güvenilir rehberlik hizmetlerine erişmelerini sağlamak için yapılan bu denetimler, bölgenin turizm potansiyelini daha da yükseltiyor ve ziyaretçilerin unutulmaz anılarla ayrılmalarına katkıda bulunuyor.

Denetimlerimiz Devam Ediyor

Yapılan denetimler ilişkin Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasından yapılan açıklama “Çanakkale Valiliği himayelerinde Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) olarak katılımlarımızla gerçekleştirilen Belgesiz , Sahte Rehberlik faaliyetlerinin tespitine yönelik denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Denetim faaliyetleri ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı yerler göz önünde bulundurularak Çanakkale'nin birçok noktasında gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak ‘Belgesiz , Sahte Rehberlik’ faaliyetlerine yönelik denetim faaliyetlerimize önümüzdeki aylarda devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Şenay Azman