Üniversite

SOLOTÜRK Pilotları, ÇOMÜ Öğrencilerine Havacılık Sektörünü Anlattı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Havacılık Kulübü, önemli bir etkinliğe imza attı.

Kulüp tarafından düzenlenen söyleşiye, Türk Hava Kuvvetleri'nin gurur kaynağı olan SOLOTÜRK ekibinden Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule konuşmacı olarak katıldı. İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve çok sayıda öğrenci yoğun ilgi gösterdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, heyecanla beklenen söyleşi başladı. SOLOTÜRK ekibinin deneyimli pilotları, öğrencilere havacılık sektörü hakkında kapsamlı bir bilgi paylaşımı yaptı. Havacılık alanında kariyer yapma yolunda ilerleyen gençler, deneyimli pilotların tecrübelerinden faydalandılar.

“SOLOTÜRK Etkinliği Öğrencilerimize İlham Kaynağı Oldu”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bugün düzenlenen bir etkinlik öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, SOLOTÜRK ekibinin üniversite öğrencileri için büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. SOLOTÜRK ekibini büyük bir beğeni ile izlediklerini ifade eden Rektör Erenoğlu, "Bugün de onlarla söyleşide bir araya geldik. Havacılık kulübümüzün bu etkinlikleri öğrencilerimiz için bir rol model olma imkanı sağlıyor" dedi. Özellikle önlisans ve lisans seviyesindeki öğrencilerin, SOLOTÜRK ekibi ile bir araya gelmenin önemli bir faaliyet olduğunu vurgulayan Erenoğlu, "Pilotların başarı hikayelerini onların kendi ağızlarından dinlemek bizim için çok kıymetli" diye ekledi. ÇOMÜ'nün havacılık, savunma sanayi ve elektrikli araçlar alanlarında önemli çalışmalar yaptığını belirten Rektör, "Devam eden Ar-Ge faaliyetlerimiz var. Özel sektörle yoğun çalışıyoruz. Bu anlamda böyle etkinlikler birçok öğrencimizin hayatının bundan sonraki aşamasına şekil vermesi açısından çok kıymetli" şeklinde konuştu. Erenoğlu, güzel yeteneklerin burada motive edilerek kendi kariyerlerinin şekilleneceğine inandığını ifade etti.

"Şanlı Bayrağımızı Dünyanın Her Noktasında Gururla Temsil Ediyoruz"

Etkinlikte Binbaşı Murat Bakıcı, havacılık tutkusunu ve vatan sevgisini dolu dolu anlattı. Binbaşı Murat Bakıcı, Türk milletini temsil etmenin büyük bir onur olduğunu ifade ederek, "Bizler sizleri temsil ediyoruz. Dünyanın her yerine gidiyoruz. Air Show'lara, fuarlara vesaire hepsine katılıyoruz. Şanlı bayrağımızı, sizleri her yerde temsil ediyoruz. Türk milletinin gücünü ve kudretini her yerde gösteriyoruz arkadaşlar öncelikle bunu bilin istiyoruz" dedi. Bakıcı açıklamasının devamında şunları söyledi. “Bizler sizleri temsil ediyoruz. Dünyanın her yerine gidiyoruz. Air Show'lara, fuarlara vesaire hepsine katılıyoruz. Şanlı bayrağımızı, sizleri her yerde temsil ediyoruz. Türk milletinin gücünü ve kudretini her yerde gösteriyoruz arkadaşlar öncelikle bunu bilin istiyoruz.   Bu havacılık bir tutku, aşk. Şükürler olsun ki tutkumuz olan, aşkla bağlandığımız, tutkumuz bizim mesleğimiz oldu. İnşallah Allah'ın izniyle Kağan uçağımız ilk aşamasını kaydetti. Gökyüzünde yerini aldı. En kısa süre içerisinde de aktif olarak yerini alacaktır. Bu SOLOTÜRK gösterilerinde Milli Muharip uçağımız Kağan uçağıyla yapmak da bizleri gururlandıracaktır”

“Hava Pilotları Dünyaya Türk Gücünü Gösteriyor”

Konuşmasında , Türkiye'nin gururu SOLOTURK filosu, silah ve taktiklerde uzmanlaşarak dünyaya Türk Hava Kuvvetleri'nin gücünü göstermeye devam ettiğini belirten Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule'nin SOLOTURK pilotlarınıın, savaş pilotluğunda ileri seviyeye ulaşmak için titiz bir eğitim sürecinden geçtiğini söyledi. SOLOTURK 2’nci Gösteri Pilotu Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule, filonun Silah ve Taktikler Filosu'na, "Silah ve Taktikler Filosunu bir araba sürmeye benzetebiliriz. Bir arabayı kullanmayı öğrenirsiniz, B sınıfı ehliyeti alırsınız, ancak ileri sürüş teknikleri vardır. Savaş pilotluğunda da durum aynıdır. Öğretmen olursunuz, öğretmen seviyesine yükselirsiniz, ancak ileri seviyede daha fazla uzmanlık gerektiren Silah ve Taktikler Filosu vardır" dedi. Bu eğitim sürecinin önemine vurgu yapan Dikkule, "Öğrenciler, silah ve taktikler öğretmenliğini tamamladıktan sonra görev komutanlığı gibi daha büyük grupları yönetme becerisine de sahip olurlar. Bu, gerçek harekatlarda hayati bir rol oynar. Örneğin, Türkiye'nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği operasyonlarda, SOLOTURK filosu 72 uçakla Suriye'ye girdi ve Afrin Harekatı'nı düzenledi. Bu, Türk Hava Kuvvetleri'nin gücünü tüm dünyaya gösterdi. 72 uçakla, Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu ve kimseyi yıkamayacağını gösterdik" ifadelerini kullandı. SOLOTURK filosunun verdiği Silah ve Taktikler eğitimi, yaklaşık 6 ay süren yoğun bir programı içeriyor. Pilotlar, bu süreçte kendilerini tamamen kapatıp eğitime odaklanarak, savaş pilotluğunun en üst seviyelerine ulaşıyorlar.

Murat Çağlayan