Gündem

AK Parti Adayı Nejat Önder, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine Seçildi

Çanakkale İl Genel Meclisi'nin ilk birleşiminde meclis başkanı ve başkan vekillerinin belirlenmesiyle hareketlenen sahnede, ikinci birleşimde dikkatler Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimlerine çevrildi.

Çanakkale il genelindeki siyasi dinamizmin yeni bir yansıması olarak, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Çanakkale İl Genel Meclisi'nin ilk birleşiminde meclis başkanı ve başkan vekillerinin belirlenmesiyle hareketlenen sahnede, ikinci birleşimde dikkatler Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimlerine çevrildi. Bu önemli seçimde yaşanan gelişmeler, siyasi arenada yeni tartışmaların fitilini ateşledi. İl Genel meclisinde 19 il genel meclisi üyesi ile iktidarını ilan eden Cumhuriyet Halk partisi Merkez köylere hizmet götürme birliği seçimlerinde istediği sonucu elde edemedi. Merkez köylere hizmet götürme birliği üye seçimleri için oy kullanan 52 köy muhtarı’ nın büyük çoğunluğu Ak Parti Adayı Nejat Öndere oy verdi.

Çanakkale İl Genel Meclisi'nde Halil Ertuğrul Başkanlığında Yeni Dönem Başladı

Çanakkale İl Genel Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında gerçekleşen ilk birleşiminde heyecan dolu bir gün yaşadı. Perşembe günü gerçekleşen bu önemli birleşimde, CHP grubu adına Halil Ertuğrul ve AK Parti grubu adına Nejat Önder başkan adayı olarak sahneye çıktılar. Heyecanlı bekleyişin sonunda CHP'li Halil Ertuğrul, 20 oy alarak İl Genel Meclisi Başkanlığı koltuğuna otururken, rakibi AK Partili Nejat Önder ise 12 oyda kalmıştı. Meclis gündem maddelerinin tartışıldığı ilk birleşimde, önemli kararlar alındı. İlk olarak, birinci Başkan Vekilliği'ne Hasan Basri Öztürk, ikinci Başkan Vekilliği'ne ise Ramazan Mesut Özyurt seçildi. Katip Üyeliklere ise Nihal Nalça ve Hakkı Sezen atanırken, İl Encümen üyeliklerine Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin seçilmişti.

Çanakkale İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Götürme Birliği Merkez Üyelerini Belirledi

Çanakkale İl Genel Meclisi'nin Cuma günü yapılan ikinci birleşiminde, Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimleri gerçekleştirildi. Bu önemli seçimde, çeşitli partilerden dört aday yarıştı. Çanakkale'nin köylerini temsil etmek üzere CHP'den Can Algönül ve Ahmet Çelik, AK Parti'den Nejat Önder ve İYİ Parti'den Murat Çağlayan aday olarak katıldılar. Seçimlerde, Merkeze bağlı 52 köy muhtarı, 6 Merkez İl Genel Meclis Üyesi ve bir Vali Yardımcısı oy kullandı. AK Parti adayı Nejat Önder, toplamda 41 oy alarak birlik üyeliğine seçilen isim oldu. CHP'nin adayı Can Algönül ise 27 oy alarak birliğe seçilen diğer isim oldu. Diğer adaylar ise beklenenin altında oy alarak birlik üyeliği için yeterli desteği sağlayamadılar. CHP'li Ahmet Çelik, 19 oy alırken, İYİ Parti adayı Murat Çağlayan ise sadece 7 oyda kaldı. Seçim sonuçları, Çanakkale'nin köylerine hizmet götürme konusunda yapılacak çalışmalarda belirleyici olacak. Yeni birliğin üyeleri, köylerin ihtiyaçlarına yönelik projelerin planlanması ve uygulanmasında önemli roller üstlenecekler.

AK Partili Nejat Önder’in Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliğine Seçilmesi CHP'de Soğuk Duş Etkisi Yarattı

Köylere hizmet götürme faaliyetlerinde etkin bir rol oynayacak olan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliği seçimleri, dikkat çekici bir sonuçla tamamlandı. AK Parti üyesi Nejat Önder'in muhtarlar tarafından gösterilen yoğun destekle 41 oy alarak encümenliğe seçilmesi, CHP çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Nejat Önder, seçim sonuçlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerini yaptık. Muhtarlarımızın desteği ile Birlik Encümenliğine seçilmiş bulunmaktayım. Köylerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Destekleri için tüm muhtarlarımıza teşekkür eder, yeni seçilen encümen üyelerimize görevlerinde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Önder’e Oy Verdi

AK Parti'nin bu başarısıyla oluşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni, önümüzdeki dönemde köylerin ihtiyaçlarına çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmeyi hedefliyor. Encümen üyeleri arasında Nejat Önder'in yanı sıra, Can Algönül, Kurşunlu Köyü Muhtarı Alaattin Sürücü ve Erenköy Köyü Muhtarı Bülent Bayat da bulunuyor. Özellikle Nejat Önder'in AK Parti adına encümenliğe seçilmesi, CHP içerisinde soğuk duş etkisi yarattı. Özellikle muhtarlarının desteğiyle elde ettiği oy sayısı, AK Parti'nin köylerdeki etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. CHP'nin ise bu sonuç karşısında nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu. Parti içerisinde yapılan değerlendirmelerde, köylere yönelik daha etkili politikalar geliştirme ihtiyacı vurgulanırken, AK Parti'nin köylerdeki popülaritesine dikkat çekti.

Ogün İnal