Yerel

Kuran Kursu Bitiren Hafızlar Belgelerini Aldılar

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından İl genelinde açılan Kur’an kurslarını bitiren 17 genç hafız düzenlenen tören ile belgelerini aldılar.

17 HAFIZ BAŞARI BELGELERİNİ ALDI
Genç hafızlar belgelerini aldı. Çanakkale İl Müftülüğü tarafından il genelinde açılan Kur’an kurslarında eğitim gören 17 genç hafız kurs bitiminde mezun oldu mezun oldu.
Kuran kursu sonunda mezun olan 17 genç hafız için İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde  tören düzenlendi. Düzenlenen Hafızlık Merasimin  Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Prof. Dr. Sedat Murat kurum amirleri ve eşleri, ilçe müftüleri, vatandaşlar ve protokol  üyeleri katıldı. İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, daha sonra Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. İl Müftüsü Vekili Mehmet Ali Bal'ın açış konuşmasının ardından, genç hafız öğrencilerimiz tekbirler eşliğinde kendilerini ayakta karşılayan izleyicilerin arasından geçerek sahnede ayrılan yerlerine oturdular.

KURAN-I KERİM KALPLERE, BEYİNLERE, SATIRLARA YAZILDI
Çanakkale müftülüğü tarafından açılan Kuran kurslarını bitiren 17 genç Hafız’ın sahnede yerlerini almasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin  konuşma yaptı. Şahin tören  program da yaptığı konuşmasında  “Yüce Rabbimiz buyurur ki ‘Muhakkak ki Kuran-ı  biz indirdik ve onu biz koruyacağız’ diyor.  Kuran-ı Kerim nazil olduğu günden itibaren,  Peygamber Efendimiz onu hem kendisi hem de Sahabelerine ezberletmişti.  Bir taraftan da vahiy katiplerine  Kuran-ı Kerimiz yazdırdılar.  O günden bugüne  Kuran-ı Kerim kalplere, beyinlere, satırlara yazıldı. Bir taraftan ezberlenerek  bir taraftan yazılarak  kayıt edildi. Allah kitabını hafızlar vesilesiyle koruyor bu dünyada.  Bundan dolayı Hafızlar, ayette de işaret edildiği gibi  seçilmiş kimselerdir.  Hafızlar Kuran’ın muhafızlarıdır.  Bu sebeple Peygamber Efendimiz ‘Ümmetimin en şereflileri  ameli kuran olandır’ buyurdu.  Kuran’a  nasip olan bu üstünlük, yer yüzünde başka hiçbir kitaba nasip olmamıştı.  Kuran-ı Kerim gibi bu şekilde korunan hiçbir kitap yoktur.  Tevrat ve İncil hep nakledilerek sonradan yazıya geçirilen kitaplardır. Ancak Kuran-ı Kerim nazil olduğu günden bu yana hem yazılarak hem de ezberlenerek hiçbir değişikliğe uğramadan, tek bir harfi, harekesi değiştirilmeden o günden bugüne gelmiş bir kitaptır. Hani bazen Avrupa Ülkelerinde görüyoruz ya Kuran’ı yakmaya teşebbüs ediyorlar.  Aslında yaktıkları Kuran değil, birkaç yaprak yakıyorlar.  Kuran’ı kimse yakarak yer yüzünden silemez.  Çünkü Kuran Allah’ın garantisi altında bir kitaptır.  Kuran yakmaya teşebbüs etmelerinin sebebi  Kuran’ın bu üstünlüğünü kıskanmalarıdır.  Çünkü Kuran’a verilen bu üstünlük hiçbir kitaba nasip olmamıştır.  Kuran bizim kutsal kitabımız ve dünya, ahiret rehberimizdir.  Kuran öyle bir kitaptır ki  toplumlara en doğru yolu iletir.  Peygamber Efendimiz hadisinde buyuruyor ki Kuran’a göre bazı toplumları yüceltir, bazı toplumları alçaltır. Kuran’a sarılan, gücünü Kuran’dan alanlar yücelir,  Kuran’a şirk koşanlar ise karamsarlığa doğru gider.  Tarihimize baktığımızda da ne zaman Kuran’a sımsıkı sarıldıysak tarihteki o şanlı yerimizi almışız. Kuran’dan sırt dönmeye başladığımız zamanlarda da  başımız hiçbir zaman sıkıntıdan kurtulmamıştır
”Diyanet İşleri Başkanlığımız eskiden 7’den 70’e diyordu şimdi ise 4-6 yaştan tutun da ölünceye kadar her kese  Kuran’ı öğrenme imkanı sunuyor.  Bizler 4-6 yaş Kuran Kurslarını önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımıza daha küçük yaşlardan Allah ve Peygamber sevgisini  aşılayabilirsek daha güzel olur. Onun için çocuklarınızı, torunlarınızı  bu 4-6 yaş grubu Kuran kurslara göndermeyi ihmal etmeyin.  Artık Kuran okumayı bilmeyen kimse kalmasın diyoruz.  Çünkü 4-6 yaştan ölünceye kadar Diyanet, Devlet size bu imkanı sunuyor. Kaldı ki Kuran videolarından, TV programlarından, radyo programlarından  Kuran’ı öğrenme yolları çok çeşitli.  Bu kadar imkan varken bir Müslüman Kuran’la tanışmadan  bu dünyadan giderse hiç uygun olur mu?” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale İl Müftülüğü himayesinde Yahya Çavuş, Kepez Hamidiye Camii ve Ayvacık Fatma-Nuri Erkan Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 17 Hafız’ın hafızlık  diplomaları verildi.  Hafızlık icazet töreni  hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Şenay Azman