Spor

Taekwondo Milli Takımı Bakü’de Tarih Yazdı

Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Taekwondo şampiyonasına milli takım damgasını vurdu. Çanakkale’den Zeynep Taşkın’ın da yer aldığı Milli Takım Türkiye Tarihin de ilk kez topladığı madalyalarla takım halinde şampiyon oldular.

29 Mayıs – 4 Haziran 2023 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi. Şampiyonaya 144 ülkeden toplam 949 sporcu kıyasıya mücadele etti. Türkiye, elde ettiği 3 altın ve 3 bronz madalya ile tarihinin en başarılı dünya şampiyonası performansını sergiledi. Türkiye tarihinin en iyi dünya şampiyonası başarısı gösteren Milli Takım, büyük bir başarıya imza attı. Türk Milli Takımı, tarihinde ilk defa takım halinde dünya şampiyonluğu elde etti. Ayrıca Türk Milli Takımı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 6 madalya alarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Yine Milli Takımı kadınlarda takım halinde Dünya şampiyonu olurken erkeklerde de takım halinde dünya üçüncüsü olmayı başardı.
 
Milli takım antrenörü ve Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık yaptığı açıklamada şampiyonayı şöyle değerlendirdi “Türkiye’nin Taekwondo tarihinde ilk kez böylesi tarihi bir başarıya imza atması bizleri gururlandırdı. Azerbaycan Bakü’de yapılan şampiyonaya Çanakkale’mizin gururu ve Avrupa şampiyonu sporcumuz Zeynep Taşkın Konya’da yapılan milli takım seçmelerinde şampiyon olarak Dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Zeynep, Bakü’de yapılan Dünya Taekwondo şampiyonasında Türk milli takımında yerini aldı. Şahsım da sporcumuzu desteklemek adına bende Bakü’de yapılan Dünya şampiyonasına gittim Lâpseki belediyesi sporcumuz Zeynep Taşkın ortaya koyduğu mükemmel maçlarla 1. Turda Tayvanlı rakibini sayı farkı ile yenerek ikinci tura yükselmeyi başardı. Sporcumuz 2. turda harika performansı ile Japon rakibini farkla yenmeyi başardı. Büyükler kategorisinde ilk defa Dünya şampiyonasına katılan sporcumuz Zeynep 3. turda çok tecrübeli olan Çinli rakibiyle kafa kafaya geçen maçta son saniyede üç puan gibi küçük farla yenildi. Sporcumuz Dünya 8. Oldu ve böylesi büyük bir şampiyonaya katılarak böylesine bir başarıyı elde etmek çok önem arz etmektedir. Zira karşımızdaki sporcular çok tecrübeli ve yaş olarak da sporcumuzdan büyüklerdi. Ama şunu gördük ki Türk Taekwondo Milli Takımının vazgeçilmez adayları arasında yer alacak olan sporcumuz Zeynep yapılacak olan şampiyonalarda çok can yakacağı inancındayım. Ben sporcum Zeynep Taşkının yapmış olduğu maçlarla daha büyük başarılara imza atacağı inanıyorum. Sporcumuzu elde etmiş olduğu bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesi temenni ediyorum.  Bizler her zaman şunu söyledik. Zeynep gibi başarılı sporculara destek verilmesi gerektiğini, bu tür sporcuların elinden tutulması gerektiğini, destek verildikçe başarıların artarak geldiğini ve her daim bu söylemlerimizi kamuoyuna duyurduk. Hakeza öyle de oldu, sesimizi duyan Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp YILMAZ Bey oldu. Sporcumuza vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine çok teşekkürlerimi iletiyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Haber Merkezi