İlçe - Belde

Lapseki’lilere Müjde: Millet Bahçesi Açılıyor

Lâpseki Belediyesi tarafından 35 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan Boğaz manzaralı Lâpseki Millet Bahçesi yakında hizmete açılıyor.

Lâpseki ilçe sahilinde 80 bin metrekare alan üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından35 bin 500 metrekare alana yapılan Millet Bahçesi ile Lâpseki Belediyesi tarafından 45 bin metrekare alan üzerinde Lâpseki Sahil Projesi çalışmalarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor.
 
Millet Bahçesinde kıraathane, yöresel ürün satış alanı, çocuk oyun alanı, otoparkın yanı sıra yeşil alanda 600 ağaç, 30 bin çalı zakkum, 100 bin yer örtücü bulunacak. Lâpseki Sahil Projesi'nde ise futbol sahası, basketbol sahası, plaj voleybolu sahası, etkinlik alanları, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacak.
 
Çok kısa bir süre içerisinde açılması planlanan ‘Lâpseki Millet Bahçesi’ni İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Faruk Karabulut, İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ile birlikte gezerek çalışmaları izleyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Lapseki Millet Bahçesi'nin artık sonuna geldik. Buradaki çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak ve milletimizin hizmetine açılmış olacak. Millet bahçesi çok özel bir yer, Lâpseki için köprüye nazır, 35 bin metrekare alanda millet kıraathanesi olan, millet kıraathanesinin içerisinde kütüphanesi, çocuk kütüphanesi de bulunuyor. Yöresel ürün satışları, çocuk oyun alanlarının, bisiklet, yürüyüş parkurları olduğu alanda toplamda da 26 bin metrekare yeşil alanıyla birlikte Lâpseki için çok güzel bir alan oldu. Lâpsekililer burada uzun zaman geçirebilecekler. Yine buna bitişik olarak da sahil projemizin bitmesiyle beraber toplamda 80 bin metrekare alan yeşillendirilip, Lâpsekililerin hizmetine sunacağız. Burası çok yakın bir zamanda açılacak. İnşallah Lâpsekililerin hizmetine sunacağız. Tüm Lâpsekilileri bu millet bahçemize ve sahil projemizin olduğu bölgeye bekliyoruz. Lâpseki’mize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Genel Müdürlüğü’ne, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Şenay Azman