Gündem

Çanakkale'de Galatasaray'ın Şampiyonluğunu Coşkuyla Kutlandı (VİDEO)

Spor Toto Süper Lig’de nefes kesen şampiyonluk yarışı Türkiye Süper Liginin bitimine 2 hafta kala tamamlandı.

Son üç haftaya lider şekilde giren Galatasaray 2022/23 sezonu 36. Haftasında Ankaragücü deplasmanına gitti. Eryaman stadyumunda oynanan maçta ilk yarıyı 2-1 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıya şampiyonluğu taçlandırmak için çıktı. Normal süresi 4-1 tamamlanan karşılaşma sonucunda Spor Toto Süper Lig 2022/23 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu.   Çanakkale'de de Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu doyasıya yaşadı. Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk coşkusunu Çanakkale kent merkezinde meşaleler ile kutladı.  Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Galatasaraylı taraftarlar kutlama yapmak için sokaklara döküldü. Karnaval tadında kutlamaların olduğu Çanakkale kent merkezinde, taraftarlar sar-kırmızılı formalarıyla şampiyonluğu doyasıyla kutladılar. Geç saatlere kadar kutlamaların devam ettiği kentte coşkunun tavan yapması şehir içi trafiğini de kitleme noktasına getirdi.

ŞAMPİYONLUK PAROLASI İLE LİGE BAŞLAMIŞLARDI
2021 - 2022 Spor Toto Süper Liginde göğsünde 4 yıldız bulunan Galatasaray belki de tarihinin en kötü sezonlarından birini süper ligi 13. Sırada bitirmişti. Kötü gecen sezonun ardından Galatasaray'da bütün kademelerde değişime gidildi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına, daha önce de bu koltukta oturan Dursun Özbek seçilirken, teknik direktörlük görevine de Galatasaray forması altında büyük başarılar kazanan Okan Buruk getirildi. Takım kadrosunda da revizyona giden sarı-kırmızılılar sezon öncesinde Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Leo Dubois, Juan Mata, Fredrik Midtsjö, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Yusuf Demir, Mathias Ross, devre arasında da Nicolo Zaniolo, Kaan Ayhan ve Samuel Adekugbe'yi transfer etti. Camiayı birleştirmek ve kulübü mali bağımsızlığa kavuşturmak hedefiyle bu göreve geldiğini belirten Özbek, bu amaç doğrultusunda önemli çalışmalar yaptı. Tranferlerin de yapılması ile birlikte Galatasaray Şampiyonluk parolası ile 2022 – 2023 sezonuna başladı. 

DURSUN ÖZBEK CAMİAYI BİRLEŞTİRDİ, OKAN BURUK TARİH YAZDI
Kötü sezen sezonun ardından mutlak şampiyonluk parolası ile lige başlayan Galatasaray yeni kadrosu ile şampiyonluk hedefine doğru emin adımlarla yürürken lig’te yeni transferleri ile fırtına gibi esmeye başladı. Zaman zaman yol kazaları da yaşayan Galatasaray aldığı puanlar ile adım adım şampiyonluğa koştu. Son üç haftaya lider şekilde giren Galatasaray 2022/23 sezonu 36. Haftasında Ankaragücü deplasmanına gitti. Eryaman stadyumunda oynanan maçta ilk yarıyı 2-1 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıya şampiyonluğu taçlandırmak için çıktı. Normal süresi 4-1 tamamlanan karşılaşma sonucunda Spor Toto Süper Lig 2022/23 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu.  

ÇOK GOL ATT,I KALESİNDE GOLE İZİN VERMEDİ
Şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in geride kalan bölümünde kalesini en iyi koruyan takım oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de çıktığı 34 karşılaşmada kalesinde sadece 27 gol gördü. Süper Lig'de 77 kez rakip ağları havalandıran Galatasaray, 84 golü bulunan Fenerbahçe'den sonra en fazla skor üreten takım olma başarısını da gösterdi. Galatasaray, bu sezon ligde şampiyonluk yaşamış rakiplerine karşı oynadığı maçların sadece birini kaybetti. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmalarda Trabzonspor ile berabere kalırken, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'yi mağlup etti. Galatasaray sezonun ikinci yarısında ise Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'i yenerken, tek mağlubiyetini Beşiktaş karşısında yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, deplasman maçlarında 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 38 puan topladı. Galatasaray, 14 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi yaşadığı iç sahada ise 44 puan elde etti. Sarı-kırmızılı takım, ligdeki son maçını bu hafta sonu Fenerbahçe ile kendi sahasında oynayacak.

GALATASARAYLI ÇANAKKALELİLER ŞAMPİYONLUĞU DOYASIYA KUTLADI
Galatasaray şampiyonluk mücadelesinde önceki akşam ligin belki de en kritik karşılaşmasına çıktı. Son üç haftaya lider şekilde giren Galatasaray 2022/23 sezonu 36. Haftasında Ankaragücü deplasmanına gitti. Eryaman stadyumunda oynanan maçta ilk yarıyı 2-1 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıya şampiyonluğu taçlandırmak için çıktı. İkinci yarıda baskılı oynayan ve skoru arttırmak için pozisyon arayan Galatasaray 2 gol daha bularak rahatladı. 4-1 skor ile Maçı kazanan Galatasaray 23. Şampiyonluğunu da sezonun bitimine iki hafta kala ilan etmiş oldu. Maç sonrasında sahadaki aslanlar ile onlara Ankara Eryaman stadyumu destek vermeye giden Galatasaraylılar büyük sevinç yaşadı. Maçı izleyen milyonlarca Galatasaraylıda bu coşkuya ortak olarak şampiyonluğu kutladılar. Maç sonrasında Çanakkale’ de cafeler’ de kahvehaneler’ de restaurantlar’ da Ankaragücü, Galatasaray maçını izleyen Galatasaray taraftarları maç bitiren düdüğün çalması ile birlikte 23. Şampiyonluklarını kutladılar.

KORDON VE İSKELE MEYDANI SARI KIRMIZI RENKLERE BÜRÜNDÜ
Çanakkale'de de Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu doyasıya yaşadı. Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk coşkusunu Çanakkale kent merkezinde meşaleler ile kutladı.  Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Galatasaraylı taraftarlar kutlama yapmak için sokaklara döküldü. Karnaval tadında kutlamaların olduğu Çanakkale kent merkezinde, taraftarlar sar-kırmızılı formalarıyla şampiyonluğu doyasıyla kutladılar. Geç saatlere kadar kutlamaların devam ettiği kentte coşkunun tavan yapması şehir içi trafiğini de kitleme noktasına getirdi.
Ogün İnal