Gündem

Cannes Filim Festivalinde Çanakkale Rüzgarı Çanakkale’nin Gururu Oldular

Çanakkale 76. Cannes Filim festivalinde önemli bir gururu yaşadı.

Çanakkaleli ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üzerine” filmi 76. Cannes Film Festivalinde ayakta alkışlanırken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde öğrenim gören 36 yaşındaki ünlü oyuncu Merve Dizdar, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Cannes filim festivalinde yönetmen ceylan ve oyuncu dizdar Çanakkale’yi gururlandırdılar.

ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR
76’ncı Cannes Film Fransa’da Festivali gerçekleştirildi. Cannes Filim festivalinde değim yerinde ise tam bir Çanakkale rüzgarı esti. Fetivalde Çanakkale’nin ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan “Kuru Otlar Üzerine” filimi ile ayakta alkışlanırken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde eğitim gören ünlü oyuncu Merve Dizdar, 76’ncı Cannes Film Festivali'nde Çanakkaleli olan Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üzerine” filmindeki başarılı rolü ile “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

DİZDAR, ÖDÜLÜNÜ TÜRKİYE’DEKİ TÜM KIZ KARDEŞİLER ADINA ALDIĞINI SÖYLEDİ
Ödülü Türkiye’deki tüm kız kardeşleri adına aldığını vurgulayan Dizdar, “Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum“ dedi.
Şenay Azman