İlçe - Belde

Lapseki Millet Bahçesine Kavuşuyor (VİDEO)

Bir süre önce başlayan ve son aşamaya gelen Lapseki Millet Bahcesi çalışmaları devam ediyor.

TOKİ tarafından çalışmaları sürdürülen ve ilçeye büyük bir değer katacak olan Millet Bahçesinin kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak.

35 BİN 525 METREKARELİK ALANA KURULDU
Lapseki'de TOKİ tarafından çalışmaları sürdürülen ve Lapseki’ye büyük bir değer katacak olan, 35 bin 525 metrekarelik alana yapılan, içerisinde 600 ağaç, 30 bin çalı zakkum, 100 bin yer örtücü bulunan, 26 bin 537 metrekare yeşil alana sahip olan Millet Bahçesinin çalışmalarında son aşamaya gelindi. Lapseki Millet Bahçesinin yapımının tamamlanarak hizmete girmesi ile Lapsekililer Yeşilin her tonunu içinde barındıran bitki ve peyzajı ile muhteşem bir bahçeye kavuşmuş olacaklar. Lapseki Millet Bahçesinin içinde millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları, etkinlik çayırı, otopark alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları’ da olacak.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ
Lapseki’ de yapımı hızla devam eden Millet Bahçesi ile ilgili açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Lapseki Millet Bahçesi'nin artık sonuna geldik. Buradaki çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak ve milletimizin hizmetine açılmış olacak. Millet bahçesi çok özel bir yer, Lapseki için köprüye nazır, 35 bin metrekare alanda millet kıraathanesi olan, millet kıraathanesinin içerisinde kütüphanesi, çocuk kütüphanesi de bulunuyor. Yöresel ürün satışları, çocuk oyun alanlarının, bisiklet, yürüyüş parkurları olduğu alanda toplamda da 26 bin metrekare yeşil alanıyla birlikte Lapseki için çok güzel bir alan oldu. Lapsekililer burada uzun zaman geçirebilecekler. Yine buna bitişik olarak da sahil projemizin bitmesiyle beraber toplamda 80 bin metrekare alan yeşillendirilip, Lapsekililerin hizmetine sunacağız. Burası çok yakın bir zamanda açılacak. İnşallah Lapsekililerin hizmetine sunacağız. Tüm Lapsekilileri bu millet bahçemize ve sahil projemizin olduğu bölgeye bekliyoruz. Lapseki'mize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'de bir ilk olacak. Bu da ayrı bir özellik, tabi kıtaları birleştiren Lapseki dediğimizde köprünün Lapseki'ye çok büyük değer kattığını özellikle söylemek istiyorum. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kimin ne emeği varsa onlara da başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Genel Müdürlüğüne, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ogün İnal