Gündem

Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Beklenen kar yağışı Çanakkale merkeze geldi.

Hafta sonunda aralıklar ile başlayan Kar yağışı Çanakkale merkez ce genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Yenice’de yoğun kar yağışı nedeni ile yolları açık tutulması için yoğun çaba sarf edildi.  Bayramiç, Ezine, Çan, Biga’ da ilçe merkezlerinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeni ile karla mücadele ekipleri aralıksız çalıştı. Dağ köylerinde yolların kapanmaması için İl Özel İdaresi ekipleri çanla başla çalıştı.

KAR YAĞIŞI HIZINI VE YOĞUNLUĞUNU ARTTIRDI
Meteorolojinin günler öncesinde kar yağışı uyarısında bulunduğu Çanakkale'de hafta sonunda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklar devam ediyor. Kar yağışı Çanakkale merkez olmak üzere Bayramiç, Ezine, Çan, Biga, Yenice ilçelerinde yüksek kesimlerde etkili oldu. Günler öncesinden uyarı yapılan kar yağışı başladıktan kısa süre sonra  kentin yüksek kesimlerinin beyaza bürünmesine neden oldu. Çan Yolu üzerindeki Balaban bölgesinde İl Özel İdaresi ekipleri ulaşımın aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı hafta sonu aralıklar ile yağsa da Çanakkale genelinde kar yağışı devam etti. Kar yağışından etkilenen bölgelerde yol açma çalışmaları devam etti.

YOĞUN VE ETKİLİ KAR YAĞIŞI ÇANAKKALE MERKEZ’DE DE ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Çanakkale merkezde’ de etkisini haftasının ilk günü sabaha karşı gösteren yoğun kar yağışı kısa sürede Çanakkale merkezin beyaza bürünmesine neden oldu. Kar yağışının etkili olduğu Çanakkale merkezde Çanakkale Belediyesinden  yapılan açıklamada  "Kentimizi etkisi altına alan karlı ve soğuk hava koşulları nedeniyle kar ve buzlanma olayına karşı belediyemizce gerekli önlemler alınmış olup, ekiplerimiz 7-24 teyakkuz halindedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sokakta zor durumda olduğunu düşündüğünüz vatandaşlarımız ve can dostlarımız için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz" denildi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesi ekipleri ise daha önceden sıkıntı yaşanan bölgelerde önlem aldı. Çanakkale Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışı nedeni ile yoğun kar yağışına karşı kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam etti.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA’YA DÜN VE BUGÜN FERİBOT SEFERLERİ FIRTINA NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ
Kar yağışı etkisi altında olan Çanakkale’de Öte yandan Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş' den yapılan açıklamada, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattında dün ve ve bugün  yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri beklenen fırtına nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ, ÇOMÜ’DE SINAVLAR ERTELENDİ
Olumsuz hava koşulları nedeni ile Çanakkale valiliğinden yapılan açıklamada Milli Eğitim merkez ve ilçe Müdürlüklerine bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime ara verildiğine dair kararın duyurusu yapıldı. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamadaAlınan son meteorolojik verilerin değerlendirilmesine göre olumsuz hava koşullarının etkisini arttırması beklendiğinden, 06.02.2023 Pazartesi günü, İl genelinde, Milli Eğitim  Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, Müftülüğe bağlı Kur’an Kurslarında ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde eğitim öğretime “1” gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, aynı gün il genelinde, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır. ” ifadelerine  yer verildi. Olumsuz hava koşulları nedeni ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki akademik birimlerde yapılacak sınavların ertelendiği duyuruldu. Üniversite internet sitesinde, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle Biga'da Eğitim-Öğretime Bir Gün Ara Verilmiştir” başlığı altında yapılan açıklamada “Olumsuz hava şartları sebebiyle Üniversitemiz Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki akademik birimlerimizde bugün (6 Şubat 2023 Pazartesi) yapılması planlanan bütünleme sınavları sonradan duyurulacak ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi. BİGA’DA EĞİTİME ARA Üniversiteden yapılan bir başka bilgilendirmede de olumsuz hava koşulları nedeniyle Biga'da eğitim-öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle Biga'daki akademik birimlerimizde eğitim-öğretime bir gün ara verilmiş olup akademik ve idari personelimiz bugün (6 Şubat 2023 Pazartesi) 1 (Bir) gün Rektörlüğümüzce idari izinli sayılacaktır. Öğrencilerimizin bütünleme sınavları sonradan duyurulacak ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir” denildi. Üniversiteden daha önce yapılan açılamada da, “Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle Bayramiç, Çan, Gökçeada ve Yenice'de eğitim-öğretime bir gün ara verilmiş olup ilgili ilçelerde bulunan eğitim kurumlarımızda görev yapan tüm akademik ve  idari personelimiz yarın (6 Şubat 2023 Pazartesi) 1 (Bir) gün Rektörlüğümüzce idari izinli sayılacaktır. Öğrencilerimizin bütünleme sınavları sonradan duyurulacak ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verilmişti.

Murat Çağlayan