Gündem

Tavuk Çiftliğindeki Cinayete Müebbet

Savcı, tavuk çiftliğindeki vahşet için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Biga ilçesi Kanibey köyünde mevcut bir tavuk çiftliğinde meydana gelen cinayette Hakkı Elalmış, 3 çocuk annesi Türkan Demir’i başına kürekle vurarak öldürmüştü. Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Savcı sanık için müebbet hapis cezası istedi.
 
KÜREKLE ÖLDÜRMÜŞTÜ
Geçtiğimiz sene 27 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen olayda mevsimlik işçi olarak gelen evli ve 2 çocuk babası Hakkı Elalmış, Kanibey köyündeki bir tavuk üretim çiftliğinde çalışmaya başladı. Elalmış’ın Mardin’den akrabaları Abdullah Demir, eşi Türkan Demir ve 3 çocuğu da geçtiğimiz yıl aynı köye gelerek başka bir tavuk çiftliğinde çalışmaya başladılar. Olay tarihinde Türkan Demir’in çalıştığı tavuk çiftliğine gelen Hakkı Elalmış, Türkan Demir ile tartışmaya başladı. Hakkı Elalmış tartışmanın büyümesi sonrası eline geçirdiği bir kürekle Türkan Demir’in kafasına defalarca vurup öldürmüştü.
 
KOCASINI TESELLİ ETMİŞ
Olay sonrası aynı çiftlikte çalışan bir kadın işçi, Türkan Demir’i kanlar içinde yerde yatarken buldu ve durumu eşi Abdullah Demir’e bildirdi. Olay yerinde gelen sağlık ekiplerince cinayete kurban giden kadının cesedi, Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acılı eş Abdullah Demir’i ise olayın faili Hakkı Elalmış teselli etti. Daha sonra çiftlikteki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri cinayeti işleyenin Hakkı Elalmış olduğunu tespit edince kendisini gözaltına almış ve zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
“İKİNCİ DURUŞMA YAPILDI”
İlk duruşması daha önce yapılan Hakkı Elalmış’ın ikinci duruşması Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz gün yapıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmada yer alan sanığın yanı sıra müşteki avukatları ile sanık avukatı ve Türkan Demir’in yakınları hazır bulundu. Olaya ait güvenlik kamera kayıtlarının izlenmesiyle başlayan duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi.
 
“KÜMES KAPISINA SIKIŞTI”
Duruşmaya SEGBİS üzerinden tanık olarak katılan sanığın eşi, “Akrabayız. Biga’da iki ayrı çiftlikte çalışıyoruz. Aramızda husumet yoktu. Normalde aramız iyiydi. Türkan Demir hakkımızda kötü söylemler söylediği için artık çok fazla görüşmüyorduk. Abdullah eşim ile görüşüyordu. Ama eskisi gibi samimi değildik. Eşim, ‘Türkan Demir ve Abdullah Demir’i hakkında arkanızdan kötü şeyler söyleniyor’ diyerek kendilerini yaşantılarını dikkat etmeleri konusunda uyarıyordu. Eşim uyardıktan sonra Türkan Demir arkamızdan konuşmaya başladı. Evimize gelen misafirler hakkında kötü şeyler konuşuyordu. Abdullah ile bu konuyu konuştuğumuzda bize Türkan ile baş edemediğini söyledi. Olay gecesi eşimin Türkan Demir’in evine gittiğini bilmiyordum. Kümeste çalışıyor diye biliyordum. Eve geldiğinde parmakları kanıyordu. Sorduğumda kümes kapısına sıkıştırdığını söyledi. Üzerindeki kıyafetleri makineye attı. Duşa girdi. Telefon geldi. Sorduğumda Türkan’ın hastaneye kaldırıldığını söyledi. Evden çıkarken Türkan’ın kendisine bıçakla saldırdığını söyledi. Olayın ayrıntısını öğrenemeden eşim evden ayrıldı. Sonra jandarma gelip beni karakola götürdü. Jandarma evde arama yaptı. Karakolda eşimin Türkan Demir’i öldürdüğünü öğrendim” dedi.
 
KENDİMİ KAYBETTİM
Sanık Hakkı Elalmış ise, “Ruhsatlı av tüfeğim ve silahım bulunmaktadır. Türkan Demir’i öldürme niyetim olsaydı tabanca ya da tüfeğimi alırdım. Kümeste kamera olduğunu biliyordum. Ben öldürmeyi düşünmüyordum. Türkan Demir’i kameraların olmadığı bir yerde öldürürdüm. Olay sırasında Eda ve Ela beni gördüler. Engellemeye çalıştılar. Ben yine de beni gördükleri ve bildikleri halde Abdullah Demir’in yanına hastaneye gittim. Bu nedenle karakolda, savcılıkta sağlıklı ifade veremedim. Ne ifade verdiğimi bilmiyorum. Türkan, eşim ve bana küfredince kendimi kaybettim” diye konuştu.
 
Sonrasında Savcı, Sanık Hakkı Elalmış için hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksızın ‘Canavarca hisle ve eziyet ederek bir kadını öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
Hasan Sami ER