Eğitim

Yılmaz “Öğretmenlik Herkesin Hayatında İz Bırakan Kutsal Bir Meslek” (VİDEO)

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği tarih olan ve her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de düzenlenen tören ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenin ardından açıklama yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz “Öğretmenlik mesleği, herkesin hayatında iz bırakan kutsal bir meslek” dedi.

ATATÜRK’ BAŞÖĞRETMENLİK ÜNVANININ VERİLDİĞİ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLARAK KURTLANIYOR
Harf devrimi ile genç Cumhuriyetin eğitimde çağ atlayarak daha hızlı eğitim verilmesi için reformlar yapan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Eğitimde de yarattığı devrimler nedeni ile 11 Kasım 1928 yılında Bakanlar Kurulu tarafından ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanı verilmişti. ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi' nin yayımlanması ile resmîleşmişti. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun ‘Başöğretmen’ oluşunun yıl dönümlerinde ülke çapında “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmasına karar verildi. Alınan karar kapsamında Türkiye’de her yıl 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda her yıl düzenlenen “Öğretmenler Günü” Çanakkale’de de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı.  

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ, HERKESİN HAYATINDA İZ BIRAKAN KUTSAL BİR MESLEK”
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 kasım “Öğretmenler günü” nedeni ile  Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire müdürleri, milli eğitim şube müdürleri,  öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından, Atatürk Heykeli'ne çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Törenin ardından kısa bir açıklama yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz “Bugün Öğretmenler Günü, Biz de Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu günü çeşitli etkinliklerle kutlayarak meslektaşlarımızı onurlandırıyoruz. Öğretmenlik mesleği, herkesin hayatında iz bırakan kutsal bir meslek. Yeni nesiller yetiştiren bu mesleğin bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Eğitimi en başarılı şekilde vereceğine inandığım öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum ve hepsinin Öğretmenler Gününü Kutluyorum” dedi.

Şenay Azman