Gündem

KENT KONSEYİ'NİN YENİ BAŞKANI ALİ AYDIN ÇALIDAĞ OLDU (VİDEO)

Çanakkale Kent Konseyinde bugün seçimli Olağanüstü Genel Kurul  heyecanı yaşandı.

Çanakkale Kent Konseyi seçimli Olağan Kurulu divan başkanlığını Profesor Doktor Pelin Kanten, Divan Başkan yardımcılığını Osman Nuri Tatlı, ve Katip üyeligine Gülseren Eren yaptı.Genel Kurul saygı Duruşu ve istitlal marşının okunmasının ardından başladı. Divan başkani Profesör Doktor Pelin Kanten ilk olarak adaylara 3 dadikayı geçmemek kaydı ile konuşma imkanı tanıdı. Kent Konseyi Başkan Adayları Ali Aydın Çalıdağ, Resul Karakurt ve Fadıl Kurt 3 dakika konuşma yaparak hem kendilerini tanıttılar hemde delegelerden oy istediler.Aday konuşmalarının ardından yürütme kurulu üyelerinin blok liste ile de  belirlene bilmesi yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından Kent Konseyi Baskanını belirleyecek olan 1. Tur başkanlık seçimleri için oy verme işlemi başladı. 

1. TUR SEÇİMLERİNİN ARDINDAN FADIL KURT SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ 

Çanakkale Kent Konseyi 1. Tur Oy verme işlemlerinin sonlanmasının ardından 
Çanakkale Kent Konseyı başkan adaylarından Ali Aydın Çalıdağ 66, Resul Karakurt 54, Fadıl Karakurt 16 oy aldı.1. Tur oylamalarının ardından başkan adaylarından Fadıl Kurt kursüye gelerek " 1  tur seçim sonuçlarının ardından matematiksel olarak kazanma şansımın olmadığından dolayı iki başkan adayınında önünü açmak için seçimlerden çekiliyorum" dedi.Kent Konseyi başkan adayını belileyecek olan 2. Tur seçimleri başladı.2.tur oy verme işlemi saat 14.15' te sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oylar sayıldı.Çanakkale Kent Konseyi Başkanlık seçimlerinde Ali Aydın Çalıdağ 88 oy alırken Resul Karakurt' ta  74 oy aldı. Her iki adayda salt çoğunluğünün yarısından 1 fazla oy alamadığı için 3.tur seçimlerine geçildi. 3 tur seçilerinin sona ermesinin ardından başkan adaylarından Ali Aydın Çalıdağ  77 oy alırken Resul Karakurt' ta 62  oy aldı. Bu sonuçlar ile Ali Aydın Çalıdağ Çanakkale Kent Konseyi başkanı olarak seçildi.Kent Konseyi seçimlerinde ardından yürütme kurulu seçimleri yapıldı.Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimlerinde Ali Aydın Çalıdağ'ın Yürütme Kurulu listesi seçimleri kazandı.Çanakkale Kent Konseyi olağanüstü seçimli Genel kurulunun ardından Yeni dönemde görev yapacak olan Çanakkale Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu. 

ÇANAKKALE KENT KONSEYİ BAŞKANI   
                 
Ali Aydın Çalıdağ 

ÇANAKKALE KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 

Nazli Giral, Murat Badem, Ahu Kızılyay Toğanç, Muharrem Şahin, Gülay Aktaşçı, Kubilay Özben, Damla Yeltekin, Saim Nuri Yavuz, Fadim Koçak

Ogün İnal