Gündem

4. İhaleye ya nasip!

Çanakkale’de dar gelirli ailelerin, ev sahibi olma noktasında umut kapısı olan TOKİ’nin, Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi işinin 5 Ekim'de yapılması planlanan üçüncü ihalesi de  “teklif veren istekli firma çıkmaması nedeni” ile iptal edildi.

Müjde olarak duyurulan 24 Mart ve 17 Haziran’daki ihalelerin iptal edilmesinin ardından üçüncü ihalenin de iptal edilmesi kurada kendisine daire çıkan 509 ailenin hayallerini üçüncü kez suya düşürdü. Vatandaşın Toki'ye olan güveni gitgide azalırken, son kampanyaya başvuranların da aklında soru işaretleri oluştu.
Artan maliyetler ve derinleşen ekonomik kriz inşaat firmalarını ihalelerden uzaklaştırıyor. Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi için 2020 yılı Ocak Ayı’nda başvurular alınmış, aynı yılın Temmuz Ayı’nda kuralar çekilmişti.
Yılan hikâyesine dönen ihale bilmecesi ise kuraların çekilmesinden bir buçuk sene sonra başladı. TOKİ tarafından 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' kapsamında Çanakkale'ye yapılacak projenin 24 Mart 2022 tarihinde ihaleye çıkacağının müjdesini verilmiş ancak ihale iptal edilmişti.  Bir sonraki ihale tarihinin 17 Haziran olduğu ifade edilmiş oradan da bir ses çıkmamıştı. Çanakkale merkezde bulunan Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi için 24 Mart ve 17 Haziran’daki ihalelerin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale tarihi 5 Ekim 2022 saat 11.00 olarak duyurulmuştu.
İhale teklif veren istekli firma çıkmaması nedeni ile yine iptal edildi.  Her defasında “müjde” olarak duyurulan ihalenin iptali ile Çanakkaleli dar gelirlinin ev sahibi olma hayali üçüncü kez suya düşmüş oldu.

Şenay Azman