Ekonomi

Vatandaşın tercihi cuma pazarı

Çanakkalelilerin Haftalık sebze ve meyve ihtiyatlarının karşıladıkları Cuma pazarı bu hafta en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Cuma pazarının ana giriş noktasında bulunan balık tezgahlarından başlayan yoğunluk giyim ve sebze, meyve reyonlarında da görüldü. Vatandaşlar giyim hırdavat, kozmatik, sebze ve meyve ihtiyaçlarını piyasa fiyatlarına göre daha uygun olması nedeni ile halk pazarından yapıyor.

TANE FİYATI 35 İLA 60 TL‘ DEN SATILAN PALAMUTLARA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Cuma pazarı bu hafta Çanakkalelilerin alışveriş yapmak için tercih ettiği en önemli halk pazarı oldu.  Cuma pazarının ana girişinde ilk dikkati çeken Balık tezgahlarındaki yoğunluktu. Bir süreden buyana balık tezgahlarındaki palamut işgali balık tezgahlarında devam etti. Uygun fiyat ve gramaj yüksekliği nedeni le vatandaşlar yine Palamut’u tercih etti. Palamut’un mevsimi olması nedeni ile tabir yerindeyse kakıp kapış satılan palamutlar nedeni ile tezgahlar kısa sürede boşaldı. Ağırlığı 1 kilo’ yu geçen palamutlar 60 TL’den satıldı.700-800 gram olan Palamutllar 50 TL’den gramajı 500-600 gram olan palamutlar ise 35 -40 TL’den satıldı.

UCUZ GİYİM ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLDİ
Cuma Pazarında dikkat çeken bir başka konu ise giyim tezgahlarındaki yoğunluktu. Havaların yavaş yavaş soğuması giyim reyonlarına olan ilgiyi’ de arttırdı. Mont, yelek, pantolon, kazak kapşonlu kapsozsuz  sweatshirt’ reyonları en kalabalık reyonlar oldu. Dökme giyim eşyalarının bulunduğu reyonlarında ise tabir yerindeyse iğne atsan yere düşmedi. sweatshirt100 TL’den kapsonlu olan sweatshirt 150 TL’den reyonlardaki yerini aldı. Montlar 400 ila 600 TL’den pantolanlar ise 300 TL’den satıldı. Dökme
reyonlarında ize 30-40-50 ve 70 TL’den satışa sunulan giyim eşyaları ilgi gördü. Kullanılmış ikinci el eşyaların satıldığı reyonlarda ise fiyatlar 30 ila 100 TL arasında değişti.

SEBZE VE MEYVE REYONLARINDA YOĞUNLUK
Sebze ve meyve reyonlarında patates ve soğan’ın fiyatı kilosu 10 TL, kapya biber ve  marul 10 TL , elma’nın  kilo fiyatları 7 ila 10 TL, mandalina, üzümün, armutun ve salatalığın kilosu 15 TL, muzun kilosu 30 TL, turşu yapmak için kullanılan kornişon turşunun fiyatı ise 20 ila 30 TL’den satıldı.

Ogün İnal