Gündem

Gençler Güney Marmara’da Dragon Bot Üretiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) sunularak destek almaya hak kazanan “Gençler İçin Yeni Bir Pencere” isimli proje kapsamında öğrenciler, kurulan eğitim atölyesinde Dragon Bot üretimine başladı.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesinin GMKA’nın Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına sunarak destek almaya hak kazanan projesi kapsamında öğrenciler; Uzak Doğu’da ortaya çıkmış, 80’lerde gelenek haline gelmiş, Avrupalılar tarafından kabul görerek ilk festivalleri düzenlenen ve tüm dünyaya yayılan dragon botların üretimini gerçekleştirdiler.
 
Üretilen botlar için Erdek Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılım gösterdiği suya iniş töreni ve gösteri yarışı düzenlendi. Törene GMKA İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dönüşüm SOP Birimi Başkanı Emrah Bozkurt da katılım gösterdi.
 
DRAGON BOTLARIN SERİ ÜRETİMİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
 
İlk üç adedi tamamlanan botların, önümüzdeki dönemlerde de öğretim elemanlarının gözetiminde öğrenciler ile birlikte sürdürülecek olan seri üretimi için gerekli altyapı ve üretim hazırlıkları sürüyor. Seri üretim süreciyle birlikte dragon botların ilgililere satışı da planlanıyor. Toplam bütçesi 613.790,75 olan, GMKA’nın 472.024,01 TL. desteği ile kurulan atölye ile Bandırma’da imalat sektöründe yüksek teknoloji ile yenilikçi model ve yöntemlerin kullanımıyla mesleki eğitim kalitesini artıyor. Proje, Bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına da katkıda bulunuyor.

(Kaynak: www.gmka.gov.tr)