İlçe - Belde

Bozcaada CHP başkanını seçti

CHP Bozcaada eski İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ve İlçe Başkan Yardımcısı Zuhal Alparslan, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve CHP’li meclis üyelerinin Bozcaada’daki bir beach için meclisten karar çıkarmasının peşinden görevlerinden istifa etmişti.

Durmuş ve Alparslan'ın istifasının ardından boşalan ilçe başkanlığı ve ilçe başkan yardımncılığı için olağan üstü kongreye gidildi.
 
Olağanüstü Kongreye Gidildi.
 
Cumhurşiyet Halk Partisi Bozcaada İlçer Örgütünde Kongre heyecanı yaşandı Bir süre önce Boşalan Bozcaada İlçe Başkanlığı için yapılan seçime tek aday olarak giren Selma Kırbaş Bozcaada’da CHP İlçe Başkanı olmuştu. Ancak bir süre sonra, “Yorulduğunu ve toplantılara kimsenin katılmamasını” sebep göstererek görevinden istifa etmişti. CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı da bu olaylar üzerine kendi arasında toplanarak yeni ilçe başkanını seçmişti. Tek adayın olduğu toplantının ardından Bozcaada’nın köklü isimlerinden Gülay Elbir Uslu CHP Bozcaada İlçe Başkanı seçildi. Bir süredir Bozcaada İlçe Başkanlığını yürüten Elbir, geçtiğimiz gün yapılan Olağan Kongre sonucunda tek başına aday olarak girdiği seçimde CHP Bozcaada İlçe Başkanı oldu.
 
Zorlu Bir Dönemde Görev Üstlendi
 
Seçim sonrası Başkanı ziyaret ederek tebrik edenler arasında CHP YDK Üyesi Serdar Soydan ile CHP Çanakkale eski İl Başkanı İsmet Güneşhan da vardı.
Bu ziyareti sosyal medyadan paylaşan Güneşhan şu mesajı verdi: “Olağanüstü kongrede yeni seçilen Bozcaada İlçe Başkanımız #GülayUslu ile Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve Belediye Başkanımız #HakanCan’ı makamında YDK Üyemiz #SerdarSoydan ile birlikte ziyaret ettik. Zorlu ve güç bir dönemde görev üstlenen yeni yönetimimize başarılar diledik. Önceki dönem Başkanımız #SelmaKırbaş’ a da hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik.”Gülay Elbir Uslu’da bu ziyaret sonrası şu mesajı paylaştı: “Yeni yönetim kurulumuzu tebrik ziyaretine gelen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyemiz sayın Serdar Soydan'a ve önceki dönem İl başkanımız sayın İsmet Güneşhan'a teşriflerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz…”
 
Enishan Keskin