Spor

Çanakkale'de Baja Troia heyecanı (VİDEO)

Çanakkale‘de bu sene 5. yapılan Doğu Avrupa Offroad Şampiyonasının bir ayağı olan Baja Troia Türkiye 43 ekibin katılımı ile başladı.

Yarışma etabının ilk gününde sıralama için yarışan arazi araçlarını vatandaşlar  heyecan ile izledi. 5.si düzenlenen yarışların seronomi stardını kordon boyu Truva atı önünden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptı.

SIRALAMA TURUNDA HEYECANLI YARIŞLAR OLDU
2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troıa Türkiye-2022’nin seremonik açılış startı kordon boyunda verildi. İtalya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan ve Türkiye’den 43 ekibin katıldığı yarışta ilk gün en hızlılar belli oldu. En iyi zamanları SSV sınıfında yarışan ekipler gerçekleştirdi. Geçici sonuçlara göre 53 kapı numarası ile yarışan Polonyalı ekip Tomasz Bialkowski – Darius Baskiewicz 02:16:00 ile en iyi zamana imza attılar. Onları 02:20:70 ile 52 kapı numaralı Bulgar ekip Murat Kapanoğlu – Aleksandar Trendafilov takip etti. 3. En iyi zamanı 57 kapı numarası ile yarışan Yağız Birinci – Ali Emre Yılmaz yaptı. 

SERONAMİK STAR VALİ ALKTAŞ TARAFINDAN VERİLDİ
Sıralama Turlarının ardından Kordon’da Turuva atı mevkiinde seremonik start töreni gerçekleştirildi.  43 aracın sıraya girdiği seremoni stardındana Vali İlhami Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı, İstanbul Off-Road Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Tüfekçi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kansu ve vatandaşlar katıldı. gerçekleştirilen seremonide pilotlar tek tek tanıtıldı. Yarışmanın İlk startı Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.   İlhami Aktaş’ın ilk startı vermesinin ardından, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı da start verdi. Üç gün sürecek olan etapta pilotlar toplam 900 kilometre katedecekler.

Şenay Azman