Gündem

Perinçek “3 şiddetinin altında kalan küçük depremler bizi uyarıyor”

Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Doğan Perinçek son 24 saatte Çanakkale yakınlarında meydana gelen depremleri değerlendirdi.

Perinçek’in şeytan üçgeni diye adlandırdığı bölgede 3 deprem yaşandığının altını çizen Perinçek “Bu depremler Çan Bayramiç alanında bulunan faylara enerji biriktiğini gösteriyor” dedi.

ŞEYTAN ÜÇGENİ İÇİNDEKİ DEPREMLER ARTIYOR
Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Doğan Perinçek Sosyal medya hesabından yaptığı deprem değerlendirmelerine bir yenisini daha ekledi. Şeytan üçgeninde son 24 saatte 3 deprem daha yaşadık. Dün de son 24 saat içinde "şeytan üçgeni içinde 2 deprem yaşamıştık. Böylece son 48 saat içinde olan 5 deprem ile Erdek, Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık fay zonu için uyarılar devam ediyor. İkinci harita ise son 7 gün içinde "şeytan üçgeni içinde olan 11 depremi gösteriyor. Bu paylaşımı hazırlarken aynı alanda 1.8 büyüklükte Erdek açıklarında bir deprem daha oldu.

ÇAN VE BAYRAMİÇ BÖLGELERİNDE ENERJİ BİRİKİYOR
Önceki aylarda "şeytan üçgeni" olarak tanımladığım bölgede oklar Çan Bayramiç alanında bulunan faylara enerji biriktiğini gösteriyor. Batı Marmara da son 24 saatte 2.1, 2.3 ve 2.4 büyüklükte üç deprem yaşadık. Bu alanda olan depremler "şeytan üçgeni olarak tanımladığım alanda kalıyor, batıya Şarköy dolayına Ganos Dağı fay alanına geçemiyor. Kritik bir bölgede olan depremler son 3-4 yıldır daha batıya pek geçemiyor. Daha çok güneybatıya Erdek, Marmara Adası, Biga dolayına yöneliyor. Bunun anlamı; enerji Erdek, Biga, Çan, Bayramiç fay hatlarına yönlendiriliyor, buralara transfer ediliyor olarak değerlendiriyorum.

Enishan Keskin