Ekonomi

Köpük evler 40 bin lira

Japonya’da hayata geçirilen ‘Köpük Evler’ insanları hayrete düşürdü. Yaklaşık 2 saatte tamamlanan evlerin ömrünün 300 yıl olduğu ifade edildi.

İktidarın açıkladığı Sosyal Konut Projelerinde evlerin 850 bin lira ile 650 bin lira civarında olması, projelerin bitiminde değerini oldukça katlaması ile başlayan tartışmaları bitirecek evlerin haberi Japonya’dan geldi.
Japonya'da hayata geçirilen projedeki köpük evlerin yapımının 2 saatte tamamlandığı ve 300 yıl ömrünün olduğu açıklandı. Kapı ve pencerelerin köpüklerin arasına yerleştirilmesi ile tamamlanan evlerin maliyeti de son derece düşük. Japonya'daki bu evler 2000 dolara yani yaklaşık 40 bin liraya mal oluyor. Kısa bir hesap ile dünyadaki birçok ülkedeki gayrimenkul fiyatlarından 10 kat daha ucuz. Evlerin bu kadar kısa sürede yapılması ve dayanıklı olması sebebi ile gelecekte bu tip evlerin konut sorununu çözeceği düşünülüyor. Sosyal medyada çok konuşulan bu evlere sıcak bakanlar da var, bu evlerde yaşamanın mümkün olmadığını savunanlar da.

Hasan Sami Er