Tarım ve Sanayi

Pehlivan “Emeğiniz heba olmasın”

Zeytin üreticilerin emeği ve alın terinin heba olmaması için erken hasat konusunda zeytin üreticilerini uyaran Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, zeytin hasadının Ekim ayının ilk haftasından sonra yapılması gerektiği söyledi.

Pehlivan zeytinde erken hasat’ın hem yağ kalitesini olumsuz etkilediğini hem de fiyatın düşmesine neden olduğu uyarısında bulundu.
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, zeytin üreticilerini erken hasat konusunda uyardı. “Erken hasat yaparak kaliteyi, fiyatı ve rekolteyi düşürmeyelim. Zeytin hasatını Ekim ayının ilk haftasından sonra yapmaya gayret gösterelim” şeklinde konuşan Pehlivan çiftçilere bereketli bir sezon diledi.
 
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ekim ayının ilk haftasında başlaması beklenen hasat sezonuna hazırlanan üreticileri erken hasat konusunda uyardı.
Başkan Pehlivan yaptığı açıklamada, “Zeytinde erken hasat yağ kalitesini olumsuz etkilemektedir. Erken hasat ayrıca fiyatın düşmesine neden olmaktadır. Erken hasat yaparak kaliteyi, fiyatı ve rekolteyi düşürmeyelim. Zeytin hasadını Ekim ayının ilk haftasından sonra yapmaya gayret gösterelim. Bereketli bir zeytin sezonu olmasını temenni ediyorum. Bol kazançlar dilerim” dedi.

Hasan Sami Er