Ekonomi

Sardalye 160 lira

Bir türlü bollaşamayan balıkların fiyatları üstüne üstlük balıkçıların rüzgârdan denize açılamaması sebebiyle tavan yaptı.

Günlerdir sert esen poyraz yüzünden balıkçılar denize açılamayınca balık halinde çeşit azaldı, dükkanlar kapandı. En yağlı dönemine giren sardalye fiyatı 160 liraya çıkınca, vatandaşın cebini yakmaya başladı.
Bu mevsimde yazlıkçıların en büyük tüketim kaynağı olan sardalyenin fiyatının pahalı olması sebebiyle isyan eden vatandaşlar; “Yaz geldi geçti bir türlü sardalye alıp yiyemedik. 160 lira bir kilo sardalye için oldukça fazla. Şimdilik direniyoruz, bütün umudumuz eylül ayı. Av yasakların kalmasıyla sardalye bollaşacak ve fiyatları düşecek. İnşallah o zaman doya doya yiyeceğiz” dedikten sonra “Mangal elimizde bekliyoruz, fiyatlar düştüğü andan itibaren yakmaya başlayacağız…” diyerek, denizlerdeki balıkların azalmasına sebep olan doğa katliamcılara seslenerek, “Sadece bizim değil sizin de geleceğiniz bu balıklarda. Denizleri kirlettiğiniz yeter, çekin elinizi denizlerimizden” dediler.
 
Enishan Keskin