Gündem

“Dağlar Türk Doğuracak” etkinliğine yoğun ilgi

Zafer Partisi Genel Başkanı Profesör Doktor Ümit Özdağ,  Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen  “Dağlar Türk Doğuracak” ismi ile düzenlenen etkinliğe katılmak için Çanakkale’ye geldi.


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce genç ile birlikte şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Kocadere Köyünde“57. Alaya Vefa Yürüyüşü Kamp Alanı” ’nda geceyi toprakta yatarak geçiren Özdağ, sabahta katılımcılar ile beraber Conkbayırı siperlerine doğru yürüdü.

“ŞEHİTLERİMİZİN TOPRAKTA ATAN KALPLERİNİ DİNLEYECEĞİZ “
“Dağlar Türk Doğuracak” Etkinlik Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın etkinlik alanına katılması ile başladı. Genel Başkan Özdağ’a ilk olarak Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanı Hasan Demir tarafından Çanakkale halkı adına bir plaket sunuldu. Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirilen etkinlikte saat 18.00 sularında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Zafer Partisi ve Ay-Yıldız Hareketi’ne mensup gençler, Kocadere Köyünde “57. Alaya Vefa Yürüyüşü Kamp Alanı” ’nda toplandı. Kamp alanında kurulan platformda etkinliğin ilk konuşmasını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yaptı. Özdağ burada yaptığı konuşmada “Bu bir piknik değil, bu bir gezi değil, bir parti toplantısı değil. Hangi partiye oy verirse versin bütün yurttaşlarımız bu etkinliğe davetlidir” diyerek konuşmasını şu cümleler ile sürdürdü. “8 Ağustos gecesini şehitlerimizle birlikte geçirecek, toprakta çarpan kalplerini dinleyecek, 9 Ağustos şafağında 57. Alay’ın yolunu izleyerek Conkbayırı’ndaki siperlere ilerleyeceğiz.“Dağlar Türk Doğuracak” etkinliğinin her yıl tekrarlanmasını diliyorum” dedi.

“BEN NE YAPABİLİRİMİ” DÜŞÜNÜN
“Dağlar Türk Doğuracak” etkinlikte bir diğer konuşmacıda Yazar Nihat Genç oldu. Genç konuşmasında , 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başında Batı emperyalizmi karşısında direnen Osmanlı ordusu ve Çanakkale ruhu üzerinde yoğunlaştırdığı konuşmasını günümüzde emperyalizme direnme kararlılığıyla ilişkilendirdi. Genç, Başkalarının projelerine göre yönetilen ve yönlendirilen bir Türkiye yerine laik, demokratik bir milli devlet projesi geliştirilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasını şu cümleler ile noktaladı.”30 yıl sonra bu mikrofonu siz alacaksınız ya da Ümit Hoca’nın yerinde siz oturacaksınız. 30 yıl sonra siz konuşacaksınız, siz savunacaksınız. O yüzden size 20 yıl 30 yıl müsaade kendinizi geliştirin, bir projeniz olsun. Dünyaya ben niye geldim, ben ne yapabilirim diye düşünün, sizin de bir projeniz olsun.”

ÇANAKKALE SAVAŞLARINDAKİ ASKERİ TATTİKLERİN ÖNEMİNİ ANLATTI
Yazar Nihat Genç’in konuşmasının ardından Zafer Partisi Millî Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır söz aldı. “Çanakkale Savaşlarını birçok kişiden hatta askerden dinlediniz. Bir kez de benden Atatürk’ün kurmay subayından dinleyin.” diyerek başladığı konuşmasında 57. Alay ve Mustafa Kemal Atatürk özelinde Çanakkale Savaşları’nın askeri taktik açısından anlam ve önemini anlattı. Fikret Bayır, konuşmasında özellikle Alman subaylarının taktik hatalarını vurguladı ve Osmanlı Devleti ve Türk milletinin yetiştirdiği kurmayların taktik dehasına dikkat çekti.

ETKİNLİK 57 ALAY ŞEHİTLİĞİNDE SON BULDU
Konuşmalardan sonra şehitlerin ruhuna Fatiha okundu, Fikret Bayır tarafından yemek duasının yaptırılmasının ardından katılımcılara Çanakkale Savaşlarında Mehmetçik’e verilen  buğday çorbası, üzüm hoşafı ve peksimetten oluşan karavana dağıtıldı. Yemek sonrasında yat borusu çalındı. Katılımcılar yanlarında getirdikleri battaniyeleri içinde karargâh alanında uyuyarak geceyi geçirdiler. Sabah 06.00’da çalınan kalk borusuyla çorba ve ekmekten oluşan kahvaltılarını yaparak Conkbayırı siperlerine doğru yürüyüşe geçerek 57. Alay ve şehitlerine saygılarını sundular.

Ogün İnal