Gündem

BU DÜNYADAN CÜNEYT ARKIN GEÇTİ: 'Kara Murat seni unutmayacağız'

Türk sinemasının efsane oyuncusu, her kesimden insanın hayranlığını kazanmış, kötülerin düşmanı, iyilerin dostu, Atatürk hayranı, dik duruşundan asla ödün vermeyen Cüneyt Arkın(84) hayata veda etti. Arkın’ın vefatı tüm ülkede olduğu gibi, Çanakkale’de de büyük üzüntü yarattı.

Kara Murat, Battal Gazi, Malkoçoğlu, Öğretmen Kemal gibi hayat verdiği unutulmaz karakterlerle gönül dünyamıza değer katan Türk sinemasının dev aktörü Cüneyt Arkın’ın vefatının ardından Çanakkaleliler yaptıkları paylaşımlarda duygularını bu şekilde dile getirdi:
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,
“Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Her zaman içten bir gülümsemeyle,  onurla anılacak usta oyuncuya Allah'tan rahmet başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasına başsağlığı dilerim.”
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,
“Herkesin kendisinden bir parça bulduğu ve hep kahramanımız olan Cüneyt Arkın, elveda. Yerin asla dolmayacak.”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,
Sinemamızın unutulmaz oyuncularından Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasına baş sağlığı dileriz.
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu,
Çocukluğumuzun kahramanı Türk sinemasına büyük hizmetleri dokunmuş Cüneyt Arkın Vefat etti.  Allah’tan rahmet Türk halkına baş sağlığı dilerim.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,
Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasına başsağlığı dileriz.
 
Yenice Belediye Başkanlığı,
 
Türk Sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın 85 yaşında hayata gözlerini kapadı.
Tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
 
Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği,
 
Türk sinemasının usta isimlerinden Cüneyt Arkın’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
 
Çanakkale Barosu:
 
Türk sinemasının unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik.
Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat dünyasına başsağlığı dileriz.
 
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı,
 
Kahramanlık metaforunun en başarılı aktörünü, Cüneyt Arkın’ı kaybettiğimizi büyük üzüntü ile öğrendik. Bir tıp doktorunun yaşamımıza, sanat eliyle yumuşacık dokunuşlarını yıllar boyunca hissettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır, sanat camiasına ve milletimize başsağlığı dileriz.
 
 
Cüneyt Arkın hakkında:
 
Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır'dır. Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'in merkezine bağlı Karaçay köyünde doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur. Aslen Nogay Türkleri'ndendir. Eskişehir Atatürk Lisesi'nde öğrenim gören Arkın, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Gazeteci Vecdi Benderli, Cüneyt Gökçer'den Cüneyt; Ramazan Arkın'dan Arkın isimlerini alıp "Cüneyt Arkın" ismini yarattı. Ömrünün 40 yılını sinemaya adayan Cüneyt Arkın, 400’e yakın filmde rol aldı. Filmlerde dublör kullanmadı, tüm tehlikeli sahnelerde kendisi oynadı. Omuriliğindeki kaslar, kemikler ve sinirler büyük oranda zedelendiği için 11 saatlik ağır bir ameliyat geçirdi.
 
Usta oyuncumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.
 
Mine Tarım