İlçe - Belde

MÜCADELE SES GETİRDİ: GELİBOLU’DA DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Yıllardır soba yakan, doğalgaz gelmesi için türlü girişimlerde bulunan Gelibolu halkına duyuruda bulunan AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhat Sürücü önümüzdeki günlerde boru sevkiyatının yapılacağını ve bayram sonrasında ise altyapı çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Çanakkale’de Eceabat, Gökçeada, Bozcaada ile birlikte doğalgazı olmayan ilçelerden biri olan ve temiz hava solumak istedikleri için doğalgaz taleplerini her fırsatta dile getiren Gelibolu halkı kömüre de gelen son zamlardan sonra isyan etmişti. Gelibolu’ya Doğalgaz İstiyoruz İnsiyatifi Sözcüsü Serdar Azak konuyla ilgili 6 bin 950 imza topladıklarını belirterek, 22 Haziran 2022 tarihli İşte Çanakkale Gazetesi’nde yaptığı açıklamada ise ilçenin merkezine 32 kilometre uzaklıkta olan Evreşe’den boru hattı çekilmesi gerektiğini söylemişti.
 
AK Parti Gelibolu İlçe başkanı Serhad Sürücü önceki gün yaptığı açıklamada, “Gelibolu’ya doğalgaz getirilmesi için yapmış olduğumuz girişimler sonucunda, önümüzdeki günlerde boruların sevkiyatı ve bayram sonu itibariyle de altyapı çalışmalarının başlayacağı müjdesini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Aksa Çanakkale Doğal Gaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli ve Belediye Meclis Üyelerimiz Hakan Durav ile birlikte proje detaylarını birlikte inceledik
İlçemize hayırlı olsun.Bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen ve emekleri için başta Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan'a, Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu'na, İl Başkanımız Naim Makas'a, önceki dönem Kaymakamımız Sayın Hakan Kılınçkaya ve Kaymakamımız Bekir Abacı'ya, kıymetli belediye meclis üyelerimize ve yönetimindeki dava arkadaşlarıma ilçe sakinlerimiz adına şükranlarımı sunarım” dedi.
 
Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Gelibolu’ya Doğalgaz İstiyoruz İnsiyatifi Sözcüsü Serdar Azak, “Bunun için uzun süredir mücadele ediyoruz. Hep söyleniyor, ama dilerim ki hayata geçirilir. Boru hattı ile ilgili mühendislik projesi yoktu, ihale by pass mı edildi? Kararname ile ihale birine mi verildi? O hat merkeze 32 kilometre uzaklıkta, ilk 10 kilometresi mi yapılacak?” sorularını yöneltti.
 
 
Mine Tarım