Gündem

ÜLKENİN ARTIK TEK GERÇEĞİ ZAM

Motorinin litre fiyatına 1 lira 29 kuruş daha zam geldi. Motorin 1 yılda yüzde 352 zamlandı.

Litre fiyatı 30 TL'ye dayanan motorine yeni bir zam daha geldi. Akaryakıt fiyatları için zam ve indirim haberleri gündemde yer alırken motorin litre fiyatına yeni bir zam geldi. Türkiye'de akaryakıt fiyatları neredeyse günlük değişir oldu. Benzine gelen 95 kuruşluk indirimin ardından motorine de 1 lira 29 kuruş zam geldi. Fiyat artışının ardından motorinin litresi 29 liranın üzerine çıktı.
Her gün gelen zamlara tepki gösteren vatandaşlar sosyal medyada, “Akaryakıt zammı demek iğneden ipliğe zam demek, makam araçlarının millete yükünün artması demek, hayat pahalılığı demek, vatandaşın sırtındaki yükün artması demektir” ifadelerini kullandılar.
M.E:
Motorine bu gece yarısından itibaren 1 lira 27 kuruş zam geldi. Ülke olarak zamları, geçim derdini, haksızlıkları, umutsuzlukları konuşmaktan insanca yaşamayı unuttuk. Bu millet bunu hak etmiyor.
V.A:
Günün zammı Motorin. Motorine 1 lira 27 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Göstermelik indirimlerin ardından yine devasa zamlar gelmeye başlayacak. Akaryakıt zammı demek iğneden ipliğe zam demek, makam araçlarının millete yükünün artması demek, hayat pahalılığı demek.
A:
Türkiye’de motorine büyük zam. Bir yılda %304 zam. Avrupalılar; Almanya- Benzin 30 - Mazot 15 sent indirim + 6 milyar destek. Fransa - 15 sent indirim 2 milyar destek. Polonya  akaryakıtta KDV 0. Hollanda - Benzin 17 - Motorin 11 sent + 2,8 milyar destek. Durum bu.
A.K:
Benzin ve motorin düz 50 TL yapılıp insanları zam psikolojinden çıkartılması lazım
MSTYN:
Motorin, dolar, altın, zam. Temmuz’da arkadaşın düğünü var, git gel mazot parası 2500, bir çeyrek altın 1600, yedin içtin şu bu 7000 toplam maliyet. Ulan 8 sene önce bu paraya düğün yaptım ben.
M.M:
Motorine 1 lira 27 kuruş zam geldi. Arabam yok ki zamdan bana ne diyen zihniyet, topraktan sofraya kadar harcanan mazottan bihaber. Akaryakıtta ki en ufak zam iğneden ipliğe kadar geliyor araban olmasa da zamma ortaksın artık anla.
P:
Yılbaşında, "Rekor zam yaptık" diye övündükleri asgari ücretle, sadece 150 litre motorin alınabiliyor. Geçen yılki asgari ücretle 400 litreden fazla motorin alınıyordu. Sizin yaptığınız zam batsın.
A.A:
AKP yine boş geçmedi, bu gece motorin e 1.27 TL zam bekleniyor. Yapılan her akaryakıt zammı iğneden ipliğe zam demektir, hayat pahalılığı demektir, vatandaşın sırtındaki yükün artması demektir.
E:
15 gün içinde kaç kez zam geldiğini bilmiyorum, yalnız 97 kuruş indirimle aldığım benzin fiyatı anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.
İ:
Bugün de motorine zam geldi çok şükür. Zam gelmediği zamanlarda korkuyorum kötü bir şey mi oldu diye.
S:
Ülkenin artık tek gerçeği zam zam zam. İnsanların yaşama sevincini söndürdünüz ya.
P:
Bu geceden itibaren motorine 2.60 TL daha zam geliyor ve 1 litre motorin 32.60 TL oluyor. Taksici ne yapsın? Dolmuşu ne yapsın? Servisçi ne yapsın? Otobüs firmaları, lojistik firmaları, nakliyeciler ne yapsın? Sıcak satış yapanlar ne yapsın? Belediyeler ne yapsın?
Mine Tarım