Turizm

Turizm Haftası törenle başladı

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” bu yıl 46.kez kutlandı.

Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak haftanın açılışı çelenk koyma programı ile başladı.
 
Tarih Boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan Anadolu Toprakları neredeyse her medeniyetten bir iz taşımaktadır.  İlk çağlardan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının eşsiz güzelliklerini yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile turizmin daha bilinçli yapılabilmesi için ‘Turizm Haftası kutlanıyor.  20 Temmuz 1976’da 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Haftası. 46 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmaya başlanmıştı. 1977’de olumsuz hava şartları nedeniyle Turizm Haftası’nın tarihinde bir değişikliğe gidilerek, 15-22 Nisan’a çekilmişti. Kutlanmaya başladığı ilk yıllarda, turizm sezonunun açılışını müjdeleyen Turizm Haftası, günümüzde turizmi geliştirme ve dönüştürme amacı güderek, halkı bilinçlendirmeyi amaçlanıyor.

Bu sene 46’ncısı düzenlenen Turizm Haftası kapsamında Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bir hafta sürecek etkinlikler Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çelenk Sunma programı ile başladı.  Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Alper Yancar, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, TÜRSAB Çanakkale-Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası - ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Cura Gökser, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Program Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz’ın  Atatürk Büstüne çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından  Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.  Çağlar Kaymnak Basketbol sahasında tamamlanan yürüyüşün ardından Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından  Halk dansları gösterisi gerçekleştirildi.  Gösterinin ardından Turizm Haftası Açılış programı tamamlandı.
  
 ÇANAKKALE 46.TURİZM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMININ TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:
?  
18 Nisan 2022 Pazartesi Programı:
10.00-17.00- Yaşayan İnsan Hazinesi "İsmail Bütün" ve Çocuklar ile Seramik Atölyesi - İKTM
?19 Nisan 2022 Salı Programı:
Mahalli Sanatçı Hüseyin Karabulut'un dinletisi NTV-İKTM
 
?20 Nisan 2022 Çarşamba Programı:
11.00-12.30 Anadolu Mirası; Troas Kültür Rotaları Tanıtım Toplantısı - İl Özel İdaresi
 
?21 Nisan 2022 Perşembe Programı:
14.00-15.00 ÇOMÜ Konservatuar Öğrencileri Müzik Dinletisi - Şehit Kıvanç Kaşıkçı Eğitim Kampüsü Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu
 
?22 Nisan 2022 Cuma Programı:
10.00-12.00 "Çanakkale Turizminde Farklı Destinasyonlar" söyleşisi - Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Salonu
15.30-Kortej Yürüyüşü- Cumhuriyet Meydanı-Çağlar Kaynak Basketbol Sahası
16.00-ÇAFAD Uluslararası Dans Gösterisi-Çağlar Kaynak Basketbol Sahası
 
Hasan Sami Er