Gündem

FERİBOT SEFERLERİNE KÖPRÜ AYARI MİLLETİ GERDİ

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte Çanakkale Boğaz hattındaki feribotların sefer sayıları azaltılması vatandaşları çileden çıkarttı.

GESTAŞ Yönetimine seslenen vatandaşlar, “Feribotla gece, gündüz işe gidenler ne yapacak? Lapseki, Gelibolu, Eceabat’ta vardiyalı çalışan gece 1-2 gibi işten çıkan insanlar evlerine nasıl ulaşacak? Herkesin aracı yok. Yolcu geçişleri için bir feribot koymak bu kadar mı zor?” diye sordular.

Feribot geçiş sürelerinin iki saatte bir olması vatandaşları olumsuz etkiledi. Bu uygulamayı devreye sokanların çalışan anne ve babaları ve devlet memurlarını hiç düşünmediklerini belirten Çanakkaleliler,”Kilitbahir-Çanakkale feribot geçişlerinde sadece arabalar mı geçiyor? Bu yapılan düzenlemede yayalar neden göz ardı edildi? Köprü iş yapsın diye feribot mu azaltılır? Bunun yayası var, bisikleti var, motosikleti var. Vatandaşı mağdur etmeyin” diyerek sosyal medyada tepki gösterdi.
 
MAHMUT TONBUL:
Bazı sevinçleri vatandaşın kursağında bırakmayın. Sözlerimi iyi dinleyin beyler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet erkanı tarafından Çanakkale Köprüsünün açılışı yapıldı. Gururlandık göğsümüz kabardı. Bir hafta boyunca köprü geçiş ücreti alınmayacağı duyuruldu. Akın akın Çanakkale köprüsünde aldık soluğu. Tarihi anlara tanıklık ettik. Peki ya sonra? Gece 23:00 da Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş feribot sefer tarifesini güncellendi. Öncesinde her yarım saatte iskelelerden kalkan feribot seferleri gündüzleri neredeyse iki saatte bire çekildi. İşin ilginç tarafı gece 23:00 dan sabah 06: 00'a kadar feribot seferleri tamamen kaldırıldı. Ey GESTAŞ A.Ş yönetimi! Yönetim kurulunuzun başında Vali yardımcısı İl Özel İdare sekreteri, Çanakkale Belediye Başkanı, Lapseki Belediye başkanı ve İl Meclis üyeleri var. Sizlere bir kaç sorum olacak. Hiç düşünmediniz mi kardeşim; feribotla gece, gündüz işe gidenler ne yapacak? Lapseki, Gelibolu, Eceabat’ta vardiyalı çalışan gece 1-2 gibi işten çıkan insanlar evlerine nasıl ulaşacak.( Birileri şimdi diyecek ki  köprü yapıldı yine yaranılamadı. Bak güzel kardeşim bugün itibariyle çalıştığım işyerine  vardiyalı gelecek personel evine dönemeyecek. Eceabat'ta lokantada çalışan kardeşimiz vardiyası bitince evine gidemeyecek. Ha diyeceksiniz ki köprüden geçsin. Bu cümleyi söyleyebilmeniz için bölgeyi iyi bilmeniz gerekir. Eceabat'taki kişinin feribot kullanmadan eve gidebilmesi için 35+35 km yol yapıp Gelibolu ya gelip, köprü ile Lapseki’ye geçip tekrar  Çanakkale'ye gitmesi demek. Herkesin aracı yok. Yolcu geçişleri için bir feribot koymak bu kadar mı zor. Yıllarca at koşturduğunuz denizleri bir dakikada çıkarlarınız doğrultusunda nasıl yok sayarsınız?  Devletin makam araçlarına binip caka satmaya benzemez bu işler. Sizlerin evladı, çocuğu yok mu? Nasıl böyle bilinçsiz ve gamsız kararlar alabilecek kadar ruhsuzlaştınız? Mağdur vatandaşın ahı sizlerin uykularını kaçırır. Ortopedik yataklarınız, kuş tüyü yastıklarının batar rahat edemezsiniz? Söylemedi demeyin. Bu kararın altına imza atan herkesin yakasında onlarca işçinin, emekçinin, vatandaşın elleri olacaktır. Kaç evlat bu gece "Anne babam bu gece işten gelmeyecek mi ?"  cümlesini kuracak haberiniz var mı? Elbet hak yerini bulur. Sanma yaptığın yanına kalır. Derler ya: Zulüm ile abad olanın, sonu berbâd olur. Bir vatandaş olarak sizleri Allah'a havale ediyorum ve Allah'ın adaletinin şaşmayacağını biliyorum.
 
 
CİHAN BAYRALI:
Bravo çok aşırı tebrik ederim. Kilitbahir-Çanakkale feribot geçişlerinde sadece arabalar mı geçiyor? Bu yapılan düzenlemede yayalar neden göz ardı edildi? Kilitbahir-Çanakkale feribot seferlerinin aslında kamusal hizmet olduğu neden gözden kaçıyor? Neden vatandaşı köşeye sıkıştırmaya çalışıyorsunuz Sayın GESTAŞ yönetimi? Devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirmek kime hizmettir? Sizlere kamu hizmeti yaptığınızı hatırlatırım. Yaya geçişlerine getirdiğiniz mağduriyetin ivedilikle düzeltin.
 
ÖZGÜR CEYLAN:
Düzenleme, vatandaşları köprüden geçişe zorlama gibi bir algı yaratmakta. GESTAŞ, devletin kurumu. En azından yayalar için seferler konulmalı ve ulaşım aksamamalıdır. Açılıştan sonra GESTAŞ’ta bir sefer düzenlemesi yapıldı. Düzenleme halkımız tarafından yoğun bir tepki ile karşılandı. Daha önce saat başı olan Eceabat seferleri ve 45 dakikada bir olan Kilitbahir seferleri, aralıkları çoğaltılarak ve sefer sayıları azaltılarak neredeyse 2 saatte bir sefer konumuna getirilmiş durumda. Kilitbahir'den Çanakkale'ye geçmek isteyen bir vatandaşımız sabah 7 buçukta, 8'de ve 9.15'te sefer var, sonra 6 saat bekliyor ve saat 15'te sefer var. Aynı şekilde, Çanakkale'den Kilitbahir'e geçmek isteyen bir vatandaşımız; saat 8'de var, 8 buçukta var, daha sonra saat 2'de sefer konmuş. Yine Çanakkale-Eceabat seferlerinde de 5, 7 ve sabah 9'da sefer var. Sonra iki saatte bir sefer sıklığı konulmuş. Bu durum özellikle Eceabat'ta yaşayan vatandaşlarımız için mağduriyet oluşturacaktır.Trafiği de azaltması düşünülüyor köprünün ama bu karşı geçişle çoğaltıcı bir etken de sağlayacaktır. ayrıca bu yapılan düzenleme kamuoyunda, vatandaşları köprüden geçişe zorlama gibi bir algı yaratmakta.

ADNAN OLGUN:
Şaşırdık mı? GESTAŞ feribot seferleri gece 23.00 dan sonra sabah 07.00 a kadar kaldırılmış. Eskiden yarım saatte bir olan feribot seferleri artık 2 saatte bir yapılacakmış. GESTAŞ ücretlerine de zam yapın da bari zorbalık ile Çanakkale 1915 köprüsünden geçmek için bütün şartlar oluşsun. Bu tablo doğruysa rezalet. Köprü iş yapsın diye feribot mu azaltılır? Bunun yayası var, bisikleti var, motosikleti var. Vatandaşı mağdur etmeyin.
 
Mine Tarım