Gündem

Emekliler çekilişsiz kurasız eve sahip olmak istiyor

Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri çekilişsiz kurasız, alt orta ve üst gurup olmak üzere üç kategoride konut edinme taleplerini Valilik kanalı ile TOKİ’ye iletti.

Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri çekilişsiz kurasız, alt orta ve üst gurup olmak üzere üç kategoride konut edinme taleplerini Valilik kanalı ile TOKİ’ye iletti.

Konu ile ilgili bilgi veren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Çanakkale Şubesi başkanı Resul Uygun, “Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-kur emeklilerinden oluşan üyelerimizin konut talepleri ile ilgili olarak yaptığımız araştırma sonucunda, özellikle köylerde yaşayan üyelerimizin il veya ilçe merkezinde konut sahibi olmak istediklerini, ancak imkansızlıklar nedeniyle konut sahibi olamadıkları bilgisi üzerine; derneğimiz üyelerinin ödeme gücüne göre ve tercih edeceği büyüklükteki konutların TOKİ maharetiyle yapılarak ödeme planı dahilinde çekilişsiz kurasız olarak müracaat eden üyelerimiz için 1500 konut talebimizi TOKİ Başkanlığına gönderilmek üzere Valilik makamına sunduk” ifadelerini kullandı. “Üyelerimizin konut talep formlarını İl merkezinde ofisimizde ilçe ve köylerde toplu kayıt veya köy muhtarlıkları desteği ile toplamaya başladık” diyen Başkan Resul Uygun, “Başlattığımız bu önemli girişimi ilimizdeki tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile başaracağız” dedi.

Dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Uygun, “Derneğimiz Genel merkezi Ankara’da olup, Türkiye genelinde 114 şubesi ve 900 bin üyesi olan ciddi bir sivil toplum kuruluşudur. Emekli maaşlarının yaşanabilir düzeye getirilmesi, banka promosyonlarının emeklilere de verilmesi,  vergi iade fişi toplama eziyetine son verilmesi, seyyanen zam yapılması ve İntibak yasası gibi girişim ve kazanımların önderi ve sözcüsü Türkiye Emekliler Derneği olmuştur. Sağlıkta katılım payının kaldırılması, her emeklinin konut sahibi olması ve çalışanlar için verilmesi ön görülen 3600 ek göstergenin, Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin tümüne yansıtılması hakkında sesli mücadelemiz devam etmektedir” diye konuştu.

Derneğin emeklilere sağladığı sosyal destekleri de anlatan Uygun, “Derneğimize ait, Ankara Kızılay’da 110 yataklı misafirhanemiz, Erdek Narlı’da 2021 yılında tam pansiyon kişi başı 100 TL gibi sembolik bedelle 200 yataklı dinlenme tesisimiz üyelerimiz ve birinci derce yakınlarına hizmet vermektedir. Genel merkez hukuk bürosunda görevli uzman hukukçularımız,  üyelerimizin hukuki soru veya sorunlarının aydınlanması hususunda hizmet vermektedir. Derneğimiz tüm illerde alışveriş, konaklama, gıda, yemek ve diğer hizmet birimleri ile özellikle sağlık sektöründe yer alan Dünya Göz ve Medical Park gibi önde gelen sağlık kurumları ile yaptığı protokoller ile üyelerimize özel indirimler sağlamaktadır. Derneğimiz ile anlaşmalı kurum ve hizmet birimleri ile ilgili geniş bilgi www.tued.org.tr  adresindeki anlaşmalı kurumlar sayfasından görülebilir. Sanat erbabı derneğimiz üyelerinden faaliyet gösterdikleri iş alanları ile ilgili yayım ve üyelerimize özel uygulama indirimleri organize ederek, 2022 yılında uygulanacak olan, Çanakkale il ve ilçelerindeki özel hastaneler ve diş klinikleri, alış veriş ve diğer hizmet birimlerinde üyelerimize uygulanacak indirim protokol çalışmalarımız devam etmektedir. TÜED ailesine katılmak isteyen Emeklilerimiz 05356255101 numaralı telefon veya  www.tued.org.tr  adresindeki şubemiz iletişim numaralarından iletişime geçebilirler. İl merkezinde ofisimizde, İlçe ve köylerde muhtarlık müracaatı veya toplu kayıt günleri ile üyelerimize ulaşmaktayız” dedi.

Hasan Sami Er