Eğitim

QR kodlu karne dönemi!

Ayvacık Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Dilara Lale Turanlı öğrencilerin karnelerine QR kodu yerleştirdi.

Ayvacık Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Dilara Lale Turanlı öğrencilerin karnelerine QR kodu yerleştirdi.

Yenilikçi ve farklı bir projeye imza atan Ayvacık Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Dilara Lale Turanlı, “Eğitimde, alışılagelmiş şeylerin dışına çıkmayı, farklılıklar yapmayı severim. Madem ki teknoloji bize çok olanak sağlıyor, öyleyse bunları kullanmak gerek diye düşünürüm. Bu fikirden yola çıkarak, sınıf rehberliğini yaptığım 9A sınıfımın karne görüşleri bölümüne, mesaj yazmak istemedim. Her bir öğrencim için, ayrı ayrı 40-60 saniye arasında videolar çekip Youtube kanalıma yükledim. Her birinin URL'siyle QR kod ürettim ve bunların çıktısını alarak karne görüşleri bölümüne yapıştırdım. Tabii yönlendirmek için de " Sayın velim ve sevgili öğrencim, görüşümü QR kodunu tarayarak öğrenebilirsiniz" bilgisini yazdım. Aynı şekilde Ayvacık ilçe Kaymakamımız İlker Eker Beyefendi ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Çetin Beyden de sınıfım için genel bir videolu mesaj istirham ettim ve değerli vakitlerini ayırarak onlar da mesajlarını ilettiler. O videolar için de QR kod oluşturup her bir öğrencimin karnesine yapıştırdım. 3 mesajın da kodunu okutarak mesajlara ulaşabilecekleri hale getirdim. Öğrencilerimi çok seviyorum, benim için her biri ayrı bir değer. Onlar için birer anı kalacak aynı zamanda bu videolar. Günümüzde birçok restaurant,  cafe ve benzeri yerde mönü için bile QR kod kullanılabildiğine göre, karne görüşünde neden olmasın diye düşündüm. Hele de Z Kuşağı gençlik için, tam da onların dilinden konuşmak olurdu yaptığım bu uygulama. Web2.0 araçları sadece derslerde kalmamalı, yaşamın her anına entegre edilmeli kanımca. 30 yıla yakın süredir öğretmenlik yapmaktayım, kendimi geliştirmeyi, yenilikleri öğrenmeyi seviyorum. Pandemi’nin bana kattığı en büyük avantaj oldu teknoloji bilgimi geliştirmek. Ayvacık Kaymakamımız İlker Eker Beyefendiye ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Çetin'e bu çalışmama destek verdikleri için teşekkürlerimi ve saygılarımı iletmek istiyorum” dedi.
 
Şenay Azman