Ekonomi

2022 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu.

Memur ve memur emeklisine yüzde 5+22,48 işçi emeklisine yüzde 25,48 zam yapılacak.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ek zam şart olmuştur" dedi. Emekli zammı gündem olurken sosyal medya kullanıcıları ise isyan etti. Vatandaşlar, “Madem enflasyon yüzde 36 asgari ücrete yüzde 50 zam yaparken, emekli maaşına neden yüzde 25 zam yapıyorsunuz? Maaş zaten ele geçmeden eridi” dediler.

S:
Yazık değil mi ya %25 zam nedir ya 2.000 lira maaş alan emekliye verdiğin 500 lira zamda zaten yaptığınız elektrik ve doğal gaz zamlarına gidecek ne anladık bu işten.
P:
Emekliye %25 zam. Hani enflasyon yüzde %36'ydı? Hadi bunu da geçtik. 1500 TL maaş alan emekli 1875 TL alacak. Bu zammı yapanlardan 1 tanesi bu parayla 1 ay geçinsin, biz de öğrenelim nasıl becerdiğini.
M. K.B: 
Enflasyon son 19 yılın en yüksek seviyesinde. Asgari ücretlinin zamlı maaşını eline geçmeden eridi. Memur ve emekli maaşlarına en az %50 zam yapılmalı en az emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı diyenler lütfen RT yapalım? Sesimizi kurda kuşa duyuralım.
A:
Son 19 yılın en yüksek enflasyonu. TÜİK Yüzde 36,08' olarak açıkladı gerçek hayata ise Yüzde 100. Asgari ücretli Emekli maaş almadan eridi.
M:
Babam için bir twit atmalıydım; 1600 TL emekli maaşı alıyor ve ev geçindirmeye çalışıyor. Bağkur emeklisi. Çiftçi ama tarlaları etmeyecek artık mazot ve gübre pahalılığından. Hayvancılık yapıyorduk artık onu da bıraktık, yem pahalılığı yüzünden.
E.G.E:
Elektrik, doğalgaz ve motorin zamları 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girdi. Neden? Milyonlarca memur, emeklinin maaş zammı, Aralık ayı enflasyonuna göre belirleniyor. Zamlar Aralık’ta devreye girseydi 2021 enflasyonu daha yüksek çıkacaktı ve maaş zamları daha yüksek olacaktı.
B.F:
Gerçek enflasyon %80'i aşmışken, asgari ücrete %50 zam yapılmışken, emekliye %25 artış vermek, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmektir.
A.A:
Madem enflasyon yüzde 36 asgari ücrete yüzde 50 zam yaparken, emekli maaşına neden yüzde 25 zam yapıyorsunuz?

Mine Tarım