Ekonomi

GİRİŞİMCİ KADIN KAHRAMANLARI LANSMANI DÜZENLENDİ

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi'nde süren online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshow'un 15'incisi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi'nde süren online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshow'un 15'incisi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen,  TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Kurul üyeleri Duygu Aktürk Seçil Yavaşoğlu, Berna Ergin, İnci Bayram, Arzu Bendeş, Genel Sekreter Sema Sandal ve kadın girişimciler yer aldı.
Girişimin Kadın Kahramanları etkinliğinde açılış konuşmasını yapan TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı; “Sevgili Kadın Girişimciler, Değerli Günseli Başkanım, Kıymetli Beko ve Arçelik yetkilileri; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen “Girişimin Kadın Kahramanları Projesine ev sahipliği yapmaktan dolayı Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu olarak memnuniyet duyuyoruz. Kadının toplumdaki rollerinin kalıplaşması, eğitimlerin yetersizliği, kadının iş kurma aşamasında toplum tarafından destek görmemesi gibi sebepler girişimcilik kültürünün kadınlar arasında yayılmasına engel oluyor. Halbuki; ekonomik büyümenin artması, yoksulluğun azalması, toplumsal refahın gelişmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için; cinsiyet gözetmeksizin, iş hayatının her kademesinde var olmalıyız. Bugün bizi Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında bir araya getiren ve bu anlamlı projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Ogün İnal