Gündem

FEYZİOĞLU DÖNEMİ BİTTİ, YENİ BAŞKAN SAĞKAN

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan seçildi. Sağkan, “Biz kazandık. Artık ülkemizde hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız bırakılmayacak” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan seçildi. Sağkan, “Biz kazandık. Artık ülkemizde hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız bırakılmayacak” dedi.

 Türkiye Barolar Birliği’nin 36’ncı Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimi Erinç Sağkan’ın listesi kazandı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve eleştirilen eski başkan Metin Feyzioğlu’nun 8,5 yıllık dönemi sona erdi. TBB'nin 36. Olağan Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel kuruldaki başkanlık seçimini, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan kazandı. Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmadı. Genel kurulda, yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının üyeleri de belirlendi. Erinç Sağkan, hükümetin 'çoklu baro' düzenlemesine karşı çıkmıştı.
Erinç Sağkan, yaptığı konuşmada "Bugün itibarıyla artık TBB'nin kapıları tüma vukatlara ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan açık olacaktır" dedi. Erinç Sağkan: Sonuç kaçınılmazdı, hukuksuzluğa karşı çıkan TBB göreceksiniz. Bundan sonra meslektaşı yerlerde sürüklendiği zaman kafasını kuma gömen değil haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkan TBB göreceksiniz" dedi.

Sağkan, düzenlediği basın toplantısında, birliğin en yüksek karar organı olan genel kurulun, 348 delegenin tamamının katıldığı bir oylama neticesinde değişimden yana tavır koyduğunu söyledi. Erinç Sağkan, genel kurulda, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ihlali gibi temel hak ve özgürlüklerin ihlaline etkin bir şekilde karşı duracak bir TBB isteğinin çok net olarak ortaya konulduğunu belirtti.

“İNANCIMIZI YEŞERTEN BAŞARIYI ÖNEMSİYORUM”
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “TBB 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen ErinçSağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun üstünlüğüne, adalete, hak ve hukuka yeniden inancımızı yeşerten, gelecek güzel günlere anlamlı bir işaret olan başarıyı çok önemsiyor, başarılar diliyorum” dedi.
“BAROLARI PARÇALAYANLARA EN GÜZEL CEVABI VERDİLER”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, “Tarih boyunca yurttaşların yanında hak ve özgürlük mücadelesi vermiş avukatlar, hiçbir zaman iktidara tabi olmadılar. Bugün avukatlar, iktidarla kol kola girip Baroları parçalayanlara en güzel cevabı verdiler. TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan’'ı ve yönetimini yürekten kutluyorum” dedi.
"HUKUK MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ”
Çanakkale Barosu Başkanı Av. Soner Aydın: “Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde birlik başkanı seçilen yol arkadaşımız Sayın Av. Erinç Sağkan'ı ve diğer kurullara seçilen değerli meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Aynı kararlılıkla mesleki sorunların çözümü adına hukuk devleti, demokrasi adına, mesleğimizin yükselmesi adına hukuk mücadelesine devam edeceğiz” dedi.
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ GALİP GELDİ”
CHP Ayvacık Çanakkale İlçe Başkanı Emre Öz ise, “MetinFeyzioğlu  kaybedeli çok olmuştu zaten. Şimdi yasallaştı. Barolar Birliği başkanı Erinç Sağkan oldu. Hayırlı olsun. Hukukun üstünlüğü galip geldi. Başarılar başkan” dedi.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANAN VE YILMADAN MÜCADELE EDENLERİN SEMBOLÜ OLDU
Emekli Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da, “Av. Erinç Sağkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçildi. Sadece bu mu? Hayır. Bence, Sağkan hukukun üstünlüğüne inanan ve bu uğurda yılmadan mücadele edenlerin sembolü oldu. Adaletsizliğin hakim kılındığı düzende o inatla ve inançla “Adalet” diye haykıranların zafer simgesi oldu. Yürekten kutluyorum” dedi.
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak sarayın değil, hukukun üstünlüğünü savunacak olan TBB Başkanı Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Mine Tarım