Spor

ÇANAKKALE'NİN HOCALARINDAN HARARETLİ FUTBOL YORUMLARI

Çanakkale'de kent genelinde tanınan iki hocası Prof. Dr. Cumhur Aslan ve Prof. Dr. Haluk Şahin sosyal medya hesabı üzerinden futbol üzerine paylaşımları ile takipçilerini şaşırttı.

Çanakkale'de kent genelinde tanınan iki hocası Prof. Dr. Cumhur Aslan ve Prof. Dr. Haluk Şahin sosyal medya hesabı üzerinden futbol üzerine paylaşımları ile takipçilerini şaşırttı. Sosyoloji Profesörü olan Cumhur Aslan ve İletişim alanında emekli Profesör olan Haluk Şahin kendi alanları dışında da yaptığı futbol paylaşımı dikkat çekti. Paylaşımlarında Haluk Şahin Beşiktaş'ta istifayı değerlendirirken, Cumhur Aslan Trabzonspor’a yöneltilen eleştiriler üzerine yorumlar yaptı.
 Ülke genelinde en çok konuşulan spor dalı olan Futbol, ülke genelinde büyük bir kitlenin ilgisini çekiyor. Çanakkale'nin tanınan iki hocası da, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cumhur Aslan ve Emekli Prof. Dr.  Haluk Şahin sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerinin ilgisini çeken futbol paylaşımları yaptı.
 
 Cumhur Aslan; ‘’Eğer Trabzonspor kollanıyorsa demek ki, sizler de kollanmışsınız’’
 
Trabzonspor'un bu sezon kullandığı iddialarına sosyal medya üzerinden cevap veren Prof. Dr. Cumhur Aslan; ‘’AKP Trabzonspor'u koruyor. Devlet Trabzonspor'u koruyor. 2002-2021 AKP Dönemi: Galatasaray 8 FB 5 BJK 5 Başakşehir1 Bursaspor 1 TS hiç şampiyon olmamış, Basit bir işlem mantığı olan, yani temel sayıları bilen biri bu tabloda TS devlet-AKP koruyor demeye utanır. Şöyle ligin daha başı, eğer TS kollanıyorsa demek ki, sizler de kollanmışsınız. Ha ama bir FB için Fenerbahçe tertemiz şampiyon, bir BJK için Beşiktaş tertemiz şampiyon, bir GS için Galatasaray tertemiz şampiyon olmuş, hem de defalarca Ama hiç şampiyon olmamış, bir golle, bir maçla şampiyonluğu yitirmiş takımı AKP ve devlet koruyor. Siz A haber mi izliyorsunuz sık sık, Ancak A haber izleyen biri bu mantığa sahip olabilir. ‘’ dedi.
 
Haluk Şahin; ‘’Sergen’in şu virajda ayrılması onun için de bizim için de iyi olurdu’’
 
Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın istifasını değerlendiren Emekli Prof. Dr. Haluk Şahin; ‘’Madem ki görevimiz doğruları söylemek, sevgili Beşiktaş’ımız için de öyle yapacağız. Sergen’in şu virajda ayrılması onun için de bizim için de iyi olurdu. Gordon Milne “kepçe kulak” Sergen’i (o zaman öyle derdik) Dolmabahçe İnönü Stadında ilk kez sahaya sürdüğünde oradaydım. Tüm kariyerini kah sevinerek kah üzülerek izledim. Onu iyi tanıyorum. Dünyanın bir numarası olma fırsatını kaçıran Sergen’in antrenörlüğünde başarılı ikinci sezonu yoktur. Kısa mesafe koşusudur. Maytap gibi parlayıp söner. Kültür ve mizaç olarak uzun koşu yapamaz, konsantrasyonu bozulur. Artarda yenilgiler gelir. Yine öyle oldu. Geçen yıl mucizevi şampiyonluklar kazandı. Şeref madalyasını hak etti. Ama bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çekmesi utancımızdır. Belli ki, futbolcularıyla arasındaki gönül bağı kopmuş. Gaza basıyor, araba hızlanmıyor. Kendisi bunu itiraf edemiyor, “Ne olduğunu anlamıyorum,” diyor. Keşke duygusal davranmak yerine mantıklı davranılsa Sergen’e teşekkür edilip veda edilseydi. Ama ne yazık ki Beşiktaş’ta böyle ince manevraların altından kalkacak bir yönetim yok.’ ifadelerini kullandı.
 
Hasan Sami Er