Siyaset

“Siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu değiştirilmelidir”

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, ‘’Anayasadan önce, daha önce değiştirilmesi gereken, siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu söz konusudur. Biz bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından organize edilen basın toplantısı gerçekleştirildi.  Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, ‘’Anayasadan önce, daha önce değiştirilmesi gereken, siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu söz konusudur. Biz bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz.’’ dedi.

Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Çanak Otelde geçtiğimiz Pazar günü basın ile kahvaltı toplantısı gerçekleşti. Kahvaltı ardından ilk konuşmayı yapan Memleket Partisi İl Başkanı Hülya Dağhan Çanakkale'ye gelen genel başkan yardımcısının ziyaretleri hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Hülya Dağhan; ‘’Memleket Partisi olarak genel merkezde genel Başkan Yardımcımız,  Mevlüt Dudu Parti Meclisi Üyemiz Süleyman Dinçberk Kurucular Kuruşu ve YDK üyesi Muharrem Yıldız ile Çanakkale'nin yerel basını ile bir buluşma düzenledik. Hepinizin bildiği gibi Memleket Partisi 17 Mayıs'ta Kuruldu, hızlı bir şekilde Türkiye'nin 56 şehrinde örgütlenmemizi yaptık. Burada da Çanakkale’de de yüzde 50 örgütlenmemiz tamamlandı. Geri kalan yüzde 50 örgütlenmemiz için, alt yapı çalışmalarımız hazırlandı. Yakın tarihlerde 6 kalan ilçemizin de örgütlenmesi tamamlanacak’’ şeklinde konuştu.

İl Başkanı ardından konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ise, ‘’Biz Perşembe gününden bu yana Parti Meclisi Arkadaşımız Sayın Süleyman Dinçberk ile birlikte, Çanakkale'deyiz buraya geliş sebebimiz, partimizin örgütlenme çalışmalarını bir yandan yerinde görmek incelemek, bir yandan da Çanakkale'nin bir fotoğrafını çekmek idi. Bu görevimizi yerimize getirdiğimize inanıyoruz. Gerçekten Çanakkale'de 2 gün boyunca 6 ilçeyi gezdik. Merkez ile beraber, ciddi anlamda bir Çanakkale fotoğrafı çektik. Çanakkale tablosu oluştu önümüzde. Ben öncelikle partimizden bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz 17 Mayıs 2021 tarihinde Sayın genel başkanımız Muharrem İnce önderliğinde, memleket partisini kurduk ve 4 ay gibi Cumhuriyet Tarihinde, Türk Siyasal tarihinde hiçbir siyasi partinin başaramadığı şekilde, 4 ayda siyasi partiler kanununun şartlarını yerine getirerek, ki bu şartlar en az 41 ilde ve 3’de bir ilçesinde örgütlenmektir. Bunu sağladık ve Kurultayımız yaptık. Memleket partisini neden kurduk biz memleket partisini Türkiye'ye yenir yol açmak için kurduk. Çünkü yaklaşık 20 yıldır kutuplaşan, bir Türkiye söz konusu gittikçe kötüye giden bir Türkiye, yaşam standartları giderek düşen, vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak için Memleket partisini kurduk. Bu ülkede 20 yıldır, iktidar var, bir muhalefet var sayın genel başkanımızın söylediği gibi, bu ikisi de birbirinden memnun iktidar muhalefetten memnun, muhalefete iktidardan memnun, her ikisi de kutuplaştırarak kendi tabanlarını konsolide etme, amacıyla Türkiye'yi kutuplaştırarak, mevcut durumlarını pozisyonlarını muhafaza ediyorlar, Ama olan Türkiye'ye oluyor, memleket partisi Türkiye'yi kutuplaştırmayı sona erdirmeyi, Türkiye’yi kucaklaştırmayı doğusu ile batısı ile, kuzeyi ile güneyi ile hiçbir ayrım gözetmeksizin, insanlarımızı bir araya getirmeyi, barıştırmayı hedefliyoruz. Amacımız önce barıştırmak, sonra büyümek Türkiye’yi büyütmek anlamında söylüyorum sonra da hakça bölüşmek, Memleket partisinin Kuruluş amacı budur” dedi.
‘Mart ayından itibaren de seçimlere girme hakkını elde etmiş olacağız’ Dudu, Partisinin örgütlenmesi hakkında bilgi vererek sözlerinde devam etti; ‘’Şu anda 56 tane görevlendirilmiş il başkanımız vardır Türkiye’de, bunun 50’ye yakını, il kongreleri ve ilçe kongrelerini tamamladı. Önümüzdeki mart ayından itibaren, yasalarımız gereği memlekete partisi yapılacak her seçime girme hakkını elde etmiş olacak. Mart ayından itibaren diyorum, Çünkü 18 Eylül kurultay tarihimizi itibari ile 6 aylık bir kanun bekleme süresi tanıyor. Şu anda o sürenin içeresindeyiz. Mart ayından itibaren de seçimlere girme hakkını elde etmiş olacağız’’ dedi.
‘’Bir ucube yönetim tarzı ile Türkiye yönetiliyor’’
Ülkenin gündeminde çok konuşulan ve muhalefet tarafından dillendirilen Anayasal Çalışmaları hakkında ise, ‘’Değerli arkadaşlar Türkiye’de son zamanlarda yapay bir Anayasa ve rejim tartışması var. Bir yandan bir ucube sistem ile karşı karşıyayız. 2017 referandumu ile kabul edilen, Dünya'da eşi benzeri olmayan, bir ucube yönetim tarzı ile ismine Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denilen bir yönetim tarzı ile Türkiye yönetiliyor. Muhalefet, buna karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem diye, henüz içeriğini tam anlamıyla bilemediğimiz, açıklanmayan, yeni bir hükümet modelinden bahsediyor. Ancak güçlendirilmiş parlamenter sistem için, yani parlamentonun güçlü olabilmesi için önce milletvekillerinin güçlü olması gerekir. Sayın genel başkanımız sık sık bunu dile getiriyor. Geçtiğimiz haftada Memleket Partisi Milletvekilleri, bu konuda bir siyasi partiler kanununda, bir değişiklik teklifi verdiler, TBMM başkanlığına, bu teklifimizin içeriği, milletvekillerini kapı kulu olmaktan çıkarma, siyasi parti genel başkanlarının iki dudağı arasında, olmayacak eğer bizim öngördüğümüz, şekilde hayata geçirilebilirse, Milletvekilleri tamamen ön seçim ile belirlenecek, siyasi parti genel başkanları delegenin değil, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile seçilecek. Bizim partimizde bu böyledir. Memleket partisi tüzüğüne göre, Muharrem İnce Sayın Genel Başkanımız, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile genel başkanlığa seçilmiştir. Anayasadan önce, daha önce değiştirilmesi gereken, siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu söz konusudur. Biz bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.
‘’Milletimiz giderek fakirleşiyor bunun sorumlusu, beceriksiz iktidardır’’
Ekonomik durumdan bahseden Genel Başkan Yardımcısı Dudu; ‘’ Sadece Çanakkale’nin değil Tüm ülkenin gündeminde, kötüye giden bir ekonomi söz konusu biliyorsunuz. Bir laf kalabalığıdır devam ediyor. Hem iktidar hem muhalefet açısından söylüyorum, İktidar diyor ki dış güçler faiz lobisi, şunlar bunlar hiç alakası yok arkadaşlar, Bakın bir rakam vereceğim 2020 yılında, 8500 dolar olan kişi başına düşen milli gelir, bugün itibari ile bizim araştırmalarımıza göre, Tüik’de açıklayacaktır bunu zamanı gelince 5000-5500 dolar civarında yani 1 yılda, 8500 dolardan 5500 dolara düşmüştür. Kişi başına düşen milli gelirimiz, Milletimiz giderek fakirleşiyor bunun sorumlusu, Türkiye ve ekonomiyi yönetemeyen, beceriksiz iktidardır, bunu net olarak ifade etmek gerekir. ‘’ şeklinde ifade etti.
‘’Bu konuda atılacak yanlış adımlara müsaade etmeyiz’’
Ekoturizm hakkında konuşarak Çanakkale’de birileri, bu kılıf altında bir kaçak yapılaşma, imar kanunları yaptığını ifade eden Dudu; ‘’Çanakkale'ye gelince gerçekten Çanakkale Türkiye için, çok önemli bir il çok önemli bir tarım kenti, 6 tana ilçeyi gezdik, özellikle tarım ve hayvancılık konusunda, Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale'de durum içler açısı çok bilgiye ulaştık Örneğin bir rakam vermek istiyorum Biga’daki Ayçiçek rekoltesi, son 10 yıldan bu yana yüzde 90 oranında azalmış durumda, Yani 10 yıl önce, 15 bin ton olan Ayçiçek rekoltesi bugün 1500 ton, Bunun yanında Çanakkale Turizm açısından da   çok önemli kent ama Çanakkale halkının çok hassa olduğu bir konu var. Onu da ifade etmek istiyorum. Nereye gittiysek, bu konu gündemimiz getirildi. Eko turizm adı altında kulağa çok hoş gelen, doğru bir uygulamadır ama belirtmek gerekir, Eko Turizm adı altında bunu fırsat bilerek, duyuyoruz ki Çanakkale’de birileri, bu kılıf altında bir kaçak yapılaşma, imar kanunlarını baypas etme gibi bir çabasında ama şunu ifade etmek istiyorum. Memleket partisi, Çanakkale İl örgütü ilçe başkanı parti yönetimlerimiz ile bu konunun takipçisidir. Ve Asla bu konuda atılacak yanlış adımlara müsaade etmeyiz bütün Çanakkale halkının dikkatine sunmak istiyorum’’ dedi.
 
Konuşması bitmesinin ardından İşte Çanakkale Gazetesi Muhabiri İbrahim Akın Kazancının;  6 siyasi partinin bir araya gelip Anayasa Çalışması ve gelecek günlerde olası bir Ekonomi çalışmasında Memleket Partisi neden yok davet almıyorlar mı sorusuna; ‘’Bize gelmiş böyle bir davet yok, eğer bunun öğrenmek istiyorsanız ne Anayasa konusunda ne ekonomi konusunda, bir davet gelmedi, ancak bir çalışma yapıyor muyuz evet yapıyoruz, bizim çalışmamızın temeli asıl konusu yargı bağımsızlığı, önce söylediğim kuvvetler ayrımda en önemli nokta yargıdır. Bağımsız yargıdır. Türkiye’de yargı ne bugün bağımsız ne dün bağımsızdı’’ dedi.
Merkez Bankası Faiz Kararının açıklanmasının ardından Döviz karşısında Türk Lirasının değer kaybetmesi üzerine ise; ‘’Şimdi hukuk olursa ekonomi düzelir derken bunu başlı başına ekonomiyi düzelteceğini söylemiyoruz. Ama bunun birinci koşul olduğunu söylüyoruz Tabi ki doğru ekonomi politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğiniz söylüyoruz. Ama bunu yapmadan bir hukuk reformu yapmadan siz ekonomide ne yaparsanız yapın durumu düzeltemezsiniz, bizim söylediğimiz bu, Tabi ki doğru politikaların uygulanması gerekiyor. Mesela son para piyasa kurulunun toplantısında faiz indirimi kararı herkes tarafından eleştirildi. Faizi yükseltmek iyi bir şey midir? Değildir ama göz göre göre de o doların fırlayacağını sağar sultan bile biliyor bunu Türkiye’de bilmeyen yok. Bunu göre göre de faizi indirmek bilemiyorum pek anlaşılır bir şey değil, büyük bir adımdır ama hiçbir zaman faiz çözüm olmamalı ama bugün bir yanlış yapılmıştır’’ dedi.
İbrahim Akın Kazancı