Eğitim

“Bakanlık tatilde önlemleri hayata geçirmeliydi”

Hacımusalar, ‘’Sadece yazılı olarak alınan tedbirlerle bir yol alınmıyor. Bakanlık her durumu değerlendirmeli. En azından bir haftalık tatil döneminde bazı önlemleri hayata geçirmeliydi’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Rehberi'ne, okullarda karşılaşılabilecek Koronavirüs vakalarında yapılması gerekenleri 18 örnek olay üzerinden aktaran bir bölüm ekledi. Örnek bölümde anlatılanları değerlendiren Eğitim- Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, ‘’Sadece yazılı olarak alınan tedbirlerle bir yol alınmıyor. Bakanlık her durumu değerlendirmeli. En azından bir haftalık tatil döneminde bazı önlemleri hayata geçirmeliydi’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi. Rehbere eklenen "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" bölümünde, bir veya birden fazla Covid-19 vakasının tespit edildiği okul servisleri ve sınıflarda, maske kuralına uyulduğu ve uyulmadığı durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı. Tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı. Tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı.

Açıklanan kararları İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendiren Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, ‘Son beş günde salgın Çanakkale de, Gebze’de, Trabzon’da, Eskişehir’de, Bursa’da öğretmenlerimizi aramızdan aldı.  Başımız sağ olsun. Bu ölümler alınacak önlemlerle önlenebilir ölümler. Okullar açılmadan salgına karşı etkili, gerçekçi ve önleyici önlemler alınmalı. Sadece yazılı olarak alınan tedbirlerle bir yol alınmıyor. Bakanlık her durumu değerlendirmeli. En azından bir haftalık tatil döneminde bazı önlemleri hayata geçirmeliydi. Kış geldi sınıfların, koridorların, tuvaletlerin, ortak kullanım alanlarının sürekli havalandırılması gerekecek. Sınıfların seyreltilmesi için yeni dersliklere ve öğretmenlere gereksinim var. Ancak henüz yeterli derslik ve öğretmen ataması yapılmadı. Bırakalım bunu yıkılan ve güçlendirilmesi gereken okullar dahi henüz tamamlanmadı. Biz artık bir arkadaşımızı bırak kaybetmeyi, hastalanmalarını dahi istemiyoruz. Bunun için eğitime bütçe okullara ödenek ayrılmasını, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin en sağlıklı koşullarda eğitim öğretimi gerçekleştirmesi istiyoruz’’ diyerek değerlendirdi.

İbrahim Akın Kazancı