Ekonomi

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Ülke genelinde birçok ve ürüne gelen zam vatandaşların alım gücünü zorlarken, temel besin maddesi ekmeğe Çanakkale’de zam yapılıp, yapılmayacağı merak konusu oldu.

Ülke genelinde birçok ve ürüne gelen zam vatandaşların alım gücünü zorlarken, temel besin maddesi ekmeğe Çanakkale’de zam yapılıp, yapılmayacağı merak konusu oldu.

Artan enflasyon ile birlikte, çok sayıda temel gıda ürününün fiyatları arttı. Artan fiyatlara karşı geçtiğimiz günlerde İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. Hatta bazı illerde ekmek 2.5 liraya satılmaya başlandı. Fırıncılar ekmeğe zam değil, gramaj artışı yaptıklarını söyledi. Peki böyle bir durum Çanakkale'de bekleniyor mu? Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin İş, ‘’Fiyat konularını konuşuyoruz daha net bir şey yok ama durum ortada’’ dedi.

Artan enflasyon rakamları temel gıda başta olmak üzere birçok üründe fiyat artışına neden oluyor.  Enerjiden, un, yağ fiyatlarına kadar birçok kalemde fiyatlar her geçen ay hatta her gün artış yaşıyor. Son olarak Artan fiyatlara karşı geçtiğimiz günlerde İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. Hatta Bazı ilçelerde ekmek 2.5 liraya satılmaya başlandı. Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin İş, ‘’Fiyat konularını konuşuyoruz daha net bir şey yok ama durum ortada’’ dedi.
 
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş; ‘’Bunun Hesabını kitabını şimdi yapıyoruz. Diğer illerden de fiyatları aldık. Maliyetleri çıkarıyoruz. 2020 yılında bir çuval un 117 lira, 2021 yılında bir çuval un 210 lira olmuş maalesef, Maliyetler ortada Fiyat konularını konuşuyoruz daha net bir şey yok ama durum ortada, dediğim gibi diğer illerle görüşüyoruz, fırıncılarla esnafla, lokantacıda sırada bekliyor. Tüpçü, kahveci herkes sırada bekliyor. Maliyetlerin arttığı çok ortada, bunun için çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi.
 
 Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı