Yerel

Bit pazarı rağbet görmeye devam ediyor

Son haftalarda Çanakkale'de çok fazla rağbet gören bit pazarı, ekonominin de kötü gidişinin etkisiyle, her geçen gün daha fazla meraklı ve müşterisini ağırlıyor.

Son haftalarda Çanakkale'de çok fazla rağbet gören bit pazarı, ekonominin de kötü gidişinin etkisiyle, her geçen gün daha fazla meraklı ve müşterisini ağırlıyor.

Çanakkale'de her perşembe günü kurulan, Cuma Pazarı’nın hemen arkasındaki alanda yer alan bit pazarı normal pazarlardan farksız bir hal alıyor.  Daha önce sadece ihtiyacı olan vatandaşların geldiği pazarda, ekonomik krizle beraber her kesimden meraklı ve alıcıları toplar bir hale geldi. Farklı türlerde bir çok sayıda eşyanın satıldığı pazara ilgi de her geçen gün artıyor. Kentin en işlek alışveriş noktası olan Cuma Pazarı’nın hemen arkasında kurulan Bit Pazarı yer değiştirdi. Sarıçay Parkı ile otopark arasında kalan alanda uzun yıllardır hizmet veren Pazar yeri artık Cuma Pazarı orta kapısı ve çıkış kapısına çok daha yakın bir alana taşındı. Bitpazarı artık iki köprünün tam ortasında Sarıçay kenarında hizmet verecek. Her sene bilinirliği artan ve daha da kalabalık olan bitpazarında iğne atsan yere düşmüyor. Kimi alım gücü düşük olduğu için ihtiyacını bitpazarından karşılıyor kimi için de ikinci el ürün kullanmak tamamen yaşam tarzı. Koleksiyonerler pazarın baş müdavimleri. Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen sene daha da kalabalık hale geliyor.  İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo, bahçe ve tarım aletleri, bilgisayar, kitap, oyuncak, mutfak gereçleri, makyaj malzemeleri hatta konserve yiyecekler. Sarıçay’ın kenarına kurulan bitpazarında yok, yok. Ürünün çeşidine ve niteliğine göre 5 TL de verebilirsiniz 500 TL’de ürünler var.

Hasan Sami Er