Siyaset

CHP’YE VE NAZLIAKA’YA ÇİRKİN PROVAKASYON! “Ciddiyetle olayın üstüne gidilmesini bekliyoruz”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İktidar Yürüyüşü’nde Çanakkale Kadın Çalıştayı Programı kapsamında Yaşam Hak Otobüsü ile Çanakkale’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 'İktidar Yürüyüşü’nde Çanakkale Kadın Çalıştayı Programı' kapsamında Yaşam Hak Otobüsü ile Çanakkale’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Alınan bilgiye göre ziyaretleri kapsamında gece saatlerinde havaalanına inen ve Yaşam Otobüsü ile Truva Otel’e gelen ve parti otobüsünün park etmeye çalıştığı sırada Nazlıaka’ya ve partililere 52 plakalı bir araç, otobüse yanaşıp, tamponuna çarptı, daha sonra sürücü araçtan inerek partililere hakaret etmeye başladı, olayın 155’e bildirilmesin ardından uzun süre polis ekipleri gelmeyince araç sahibi olay yerinden uzaklaştı. Şikayet üzerine araç sahibi ile ilgili araştırma başlatıldı. Konuyla ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmede bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Olayı bir kişinin yapması mümkün değil, ciddiyetle olayın üstüne gidilmesini bekliyoruz” dedi.

Çanakkale’de örgütüyle buluşan ve çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP İl Başkanı Aylin Nazlıaka karşılaştığı provokasyon karşısında tepki gösterdi. CHP'ye ait Yaşam Otobüsü otel önüne park edilirken, içinde bir kişinin bulunduğu araç, otobüsten inen CHP'lilerin üzerine doğru gelerek partilileri ezmek istedi. Konu ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka programı kapsamında 1 Eylül gecesi Çanakkale’ye havaalanından gelmiştir. Kendisini karşıladık, gece otele giriş yaparken Truva Otel’in önünde parti otobüsümüz seyir halindeyken 52 plakalı bir araç içinden bir şahıs inerek Nazlıaka’ya ve partililerimize hakaret etmiş, tahrikte bulunmuştur. Gerçekleşen saldırıda Nazlıaka’ya her hangi bir şey olmamıştır, ama aracın tamponu zarar görmüştür. Olay 155’e bildirilmiş, gelen olmamıştır. Şahıs olay yerinden uzaklaşmıştır. Konu şoförün ve orada bulunanların sağduyusu ile atlatılmıştır. Aracın tamponunda iz vardır. Barış’ın Kenti olarak bilinen, sosyal demokratlığıyla örnek teşkil eden Çanakkale’mizde böylesine bir olayın yaşanması üzücüdür. Bunu bir kişinin yapması mümkün değildir. O yüzden ciddiyetle olayın üstüne gidilmesini bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım