Teknoloji

iPhone kullanıcılarına gelen ‘Evde Kal Türkiye’ Alarmı

iPhone telefon kullanıcılarına gelen ‘Test Alert Notification’ uyarısı paniğe sebep oldu. Bu durumla karşılaşan kullanıcılar, Test Alert Notification uyarısının nedenini araştırmaya başladı, gelen alarm mesajında yer alan Evde Kal Türkiye ibaresinin yer aldığı mesaj dün ıphone kullanıcıları arasınd

iPhone telefon kullanıcılarına gelen ‘Test Alert Notification’ uyarısı paniğe sebep oldu. Bu durumla karşılaşan kullanıcılar, Test Alert Notification uyarısının nedenini araştırmaya başladı, gelen alarm mesajında yer alan Evde Kal Türkiye ibaresinin yer aldığı mesaj dün ıphone kullanıcıları arasında en çok konuşulan konu oldu.
 
 
Dün İphone kullanıcılarına gelen ‘Test Alert Notification’ uyarısı paniğe sebep oldu. Telefonunda bunu gören bir çok vatandaş paniklerlerken, telefonlarına neden ve nasıl böyle bir mesaj geldiğini anlamlandırmaya çalıştı. Bazı telefon sahipleri bunun sebebinin bir virüs ve ya yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünürken bazıları ise panikleyerek neler olduğunu anlamaya çalıştı.
 
Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere bir sosyal farkındalık kampanyasıyla destek veren Test Alert Notification Evde Kal Türkiye uyarısı milyonların gündeminde bulunuyor. Henüz konuya yönelik açıklama gelmezken detaylı bilgiler sorgulanıyor. Test Alert Natification, test uyarısı bildirimi anlamına gelmektedir. Test Alert Natification genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak düşünülebilir.
 
TEST ALERT NOTİFİCATİON UYARISI NASIL KAPATILIR?
Ayarlar > Bildirimler’e gidin. Ekranın en alt kısmına kaydırın. Test Alert Notification
 
 
İbrahim Akın Kazancı