Gündem

MUHTARLAR DA AŞILAMADA ÖNCELİKLİ GRUBA ALINDI: 'Çanakkale olarak şampiyon olduk, küme düşmek istiyoruz'

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen muhtarlar aşı kararını olumlu karşıladı.

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen muhtarlar aşı kararını olumlu karşıladı.
 
Korona virüs risk haritasında kırmızı renge bürünen ve Türkiye birinciliğine yerleşsen Çanakkale’de salgınla mücadele devam ediyor. Tam kapanmanın ve kısıtlamaların sürdüğü kentte vatandaşlarla sürekli iç içe olan muhtarlar da aşılama grubu olarak öncelik hakkına sahip oldu.
 
Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu aşıda kendilerine öncelik tanınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Aşı takvimine muhtarların alınması iyi oldu. Biz filyasyon ekibindeyiz, yüz kişi ile temas ediyoruz” derken,  65 bin nüfuslu Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ise kararın isabetli olduğunu, erzak dağıtırken temas olduğunu, korona virüsün bir an önce sona ermesini istediklerini belirterek, “Çanakkale olarak şampiyon olduk, küme düşmek istiyoruz” dedi.
 
“GÜNDE YÜZ KİŞİ İLE TEMAS EDİYORUZ”
 
Muhtarların sürekli toplum içinde olduğunu belirten Cevatpaşa Muhtarı Evren Kızoğlu: “Kararı olumlu karşılıyorum. Henüz randevumuzu almadık, ama süreci takip ediyoruz.  İşimiz gereği salgının başından beri halkla iç içeyiz. Biz muhtarlar olarak filyasyon ekipleriyle çalışmalara katılıyoruz.  Günde en az yüz kişi ile temas ediyoruz. Aşı takvimine muhtarların alınması iyi oldu. Aşı olacağım” dedi.
 
“RAMAZAN’DA 400 KİŞİYE ERZAK DAĞITTIK, TEMAS ÇOK”

Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin de, “Muhtarlara aşı kararının çıkması iyi oldu. Ben yaşımdan dolayı aşımı oldum. Ailem de oldu. O yüzden rahatız. Ama muhtarlar olarak bizler çok kişiyle temas halindeyiz. Ramazan ayında 400 kişiye erzak dağıttığımız oluyor. Onun dışında ihtiyaç sahipleri gelip ismini yazdırıyor, muhtarlık işleri için gelen giden oluyor. Su yükleme noktalarımız maalesef çok yoğun. Sıra oluyor, kimisi duyarlı, kimisi duyarsız. Bu yüzden mağduruz. Bizler temaslı olarak en çok bulaşa mazur kalan kesimiz. Salgınla mücadelemiz sürüyor, Çanakkale olarak şampiyon olduk, küme düşmek istiyoruz. Bir an önce salgının bitmesini arzuluyoruz” dedi.
 
Özel Haber: Mine Tarım