İlçe - Belde

AYVACIK’TA DOĞALGAZ TARTIŞMASI: 'On beş yıldır kılını kıpırdatmayanlar biz istedik, oldu diyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz, Ayvacık’a gelmesi planlanan doğalgazın AK Parti sayesinde olduğu söylemini yalanlayarak yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz, Ayvacık’a gelmesi planlanan doğalgazın AK Parti sayesinde olduğu söylemini yalanlayarak yazılı bir açıklama yaptı.

İlçeye gelmesi planlanan doğalgazda CHP’nin büyük emeklerinin olduğunun altını çizen Öz, şunları söyledi: “Ayvacık’ta doğalgaz hikayesi çok uzun bir mesele. 3 dönem AKP belediyeciliği yaşayan Ayvacık’ta her dönem doğalgaz gelecek hikayesi olmuştur. Hatta vatandaştan imza toplanmış, ancak bu imzalar hiçbir zaman yerine ulaşmamış bazılarının kendi ikbali için kullanılmıştır. Doğalgazın bir ilçeye gelebilmesi için ilk şart belediye meclisinden konu ile ilgili karar çıkmasıdır. Bu karar da hiç bir zaman meclis gündemi ne gelmemiştir. Ta ki 2019 yerel seçimlerinden sonra. Cumhuriyet Halk Partisi seçim vaatlerinden biri olarak projelerimiz arasında yer almış ve belediyemiz bu konu hakkında meclis kararı alarak ilk adımı atmıştır. 2021 ve 2022 doğalgaz yatırım planlarında Ayvacık’ın yer alması için gerekli yerlere başvurular yapılmış, daha küçük yerleşim birimleri yatırım planlarına dahil edilmelerine rağmen (Geyikli, Gökçebayır gibi) Ayvacık bir türlü dahil edilmemiştir. Son olarak CHP Çanakkale milletvekili Özgür ceylan ilçe Başkanlığımızın isteği doğrultusunda TBMM’de konuya değinmiş ve olayda partizanlık şüphesi olduğunu dile getirmiştir. 15 yıldır bu konu hakkında kılını kıpırdatmayanlar bu gelişmelerden sonra biz istedik oldu anlayışıyla hareket etmektedirler. Ayvacık için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederiz, fakat verdiğimiz mücadeleyi de göz ardı ettirmeyiz. Ayvacık doğalgaz istiyor ve bunu hak ediyor. AKP ilçe başkanı istedi diye belediye gibi bir devlet kurumunu yok sayarak bu işler olacaksa vay ülkenin haline” dedi.

İbrahim Akın Kazancı