Siyaset

‘’Yapılan seçim etik değerlere uymuyor’’

Geçmişte dört kez CHP Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Çanakkale İl Başkanlığı yapan, meclis başkanlığına sürpriz bir şekilde aday olan ve kazanan İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’in AK Parti’ye geçmesine tepkiler art arda gelirken...

Geçmişte dört kez CHP Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Çanakkale İl Başkanlığı yapan, meclis başkanlığına sürpriz bir şekilde aday olan ve kazanan İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’in AK Parti’ye geçmesine tepkiler art arda gelirken,  bir değerlendirme de DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca yaptı. Karaca, “Kalıplaşmış kadroların, sabit fikirlerin ve küçük oyunların artık memlekete bir fayda sağlamadığı gün gibi ortadadır” diyerek yapılan seçimin etik değerlere uymadığını söyledi.

İl Genel Meclisi başkanlığı için adaylığını açıklayan ve belirlenen dört aday içinde kendine yer bulamayan Nejat Önder ilk olarak İl Genel Meclisi’nde partisinin adayı Nihat Öner’in karşısına sürpriz aday olarak çıkarken, ikinci hamlede AK Parti kanadının oylarını da alarak yeni başkan oldu. Yeni başkan seçilen Önder soluğu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ile birlikte Ankara’da aldı. Bu siyasi olay şehirde adeta bomba gibi yankılanırken yorumlar da gelmeye devam ediyor. Bir değerlendirme de DEVA Partisi Çanakkale İl başkanı Berkan Karaca’dan geldi.

DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale İl Genel Meclisi’nde yapılan başkanlık seçimi gösterdi ki eski siyasi alışkanlıklar hala devam ediyor. Kalıplaşmış kadroların, sabit fikirlerin ve küçük oyunların artık memlekete bir fayda sağlamadığı gün gibi ortadadır. Bununla beraber memleketimizin problemleri sizin küçük oyunlarınız değil; pandemi, işsizlik, yoksulluk ile kötü yönetim ve etkisiz muhalefetinizden kaynaklı bozulan ekonomidir. Milletimizin acil olarak çözüm beklediği bu ciddi problemleri sizler çözemediğiniz için biz DEVA Partisi olarak dürüstlüğü, şeffaflığı, liyakatı ilke edinerek çıktığımız bu yolda yeni bir siyaset anlayışı oluşturacağımıza ve donanımlı kadrolarımız ile memleketin dertlerine çözüm olacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Bu bağlamda yapılan seçim her ne kadar etik değerlere uymasa da bundan sonraki süreçte temennimiz sonucun Çanakkale için hayırlı olmasıdır’’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı