Gündem

ÇANAKKALE’DE YENİ TREND TAKE AWAY: 'Genç esnaflar çok tercih ediyor'

Tüm dünyayı derinden etkileyen Corona Virüs sürecinde zor durumda kalan kafelerde al-götür hizmeti ilgi görüyor.

Tüm dünyayı derinden etkileyen Corona Virüs sürecinde zor durumda kalan kafelerde al-götür hizmeti ilgi görüyor. Yeme-içme sektörüne gelen kısıtlamalar nedeniyle konseptlerini al-götür yöntemine uyarlayan Çanakkale’deki kafeler bu yöntemle ayakta kalmaya çalıştı.

11 Mart günü Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından kamuya açık alanda hizmet veren restoran ve büfelerin virüs tehdidi geçene kadar yalnızca paket servis ve al-götür servis ile hizmet verdi. Normalleşme ile birlikte yeniden hizmete açılan işletmeler her türlü belirsizliğe karşı bu yöntemden vazgeçmeyi düşünmüyor.
 
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan uygulamanın ilgi gördüğünü belirterek, “Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkar işletmeleri ile ilgili Devlet tarafından alınan önlem ve kısıtlamalar sürecinde Take Away sistemini uyguladı. Özellikle genç esnaflar tarafından tercih edilen bu sistem çağdaş bir düşüncenin yansıması. Modern ve memnuniyet verici bu uygulama modelini sonuna kadar destekliyorum. Kontrollü normalleşmede kepenk açan  tüm Çanakkale esnafımıza hayırlı işler ve bol kazançlar dilerken, tedbirlerin uyulmasının önemini yeniden hatırlatıyorum” dedi. 

Mine Tarım