Gündem

ÖĞRETMENLERE AŞI İÇİN START VERİLDİ: 'Geç de olsa aşılamanın başlaması sevindirici'

Kovid-19 Kapsamından Aşılama süreci devam ederken, bazı meslek gruplarında aşılamaya devam ediyor.

Kovid-19 Kapsamından Aşılama süreci devam ederken, bazı meslek gruplarında aşılamaya devam ediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitimcinin aşılama programı için geçtiğimiz salı günü başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı'na iletildiğini duyurdu. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptırdı. Bakanın aşı yaptırmasının hemen ardından öğretmenler için aşılanmaya hızla başlandı.

İşte Çanakkale Gazetesi’nde ildeki eğitimciler ile ilgili aşılama süreci hakkında bilgi veren Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar,  “Aşılamaya geç de olsa başlanması eğitim çalışanları açısından sevindirici bir durum. Ancak ben de Sayın Bakanımızın açıklaması üzerine yüz yüze eğitim yapan bir kurumda öğretmen olarak görev yapan birisi olarak e-nabız'a girdim ve ayrıca 2023’e mesaj attım. Aldığım yanıt, "Covid-19 pandemi aşılaması için belirtilen öncelikli grupta olmadığım" yönündeydi” dedi.

"OKULLARIMIZ HAZIR"
Bakan Selçuk, "Salgın sürecinin başından beri tüm okullarımız TSE'nin belirlediği standartlara göre her türlü hazırlığını yaptı. Meslek liselerimizin, halk eğitim merkezlerimizin üretimleri sayesinde de hiçbir malzeme sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla bu süreci yürütebiliriz. Okullarımız hazır. Okulum temiz belgesini okulların tamamına yakını almış durumda zaten. Bu bir dış denetimle gerçekleştiriliyor bir okulun okulum temiz belgesi alabilmesi. Bir dış denetime tabi, bu nedenle bu belgeyi belirli prosedürler çerçevesinde veriyoruz ve buna hazırız.1 Mart'ta da diğer okullarımız açılacak. İlkokullarımız, özel eğitim okullarımız, 8. ve 12. sınıflar. Bu anlamda dünyada aşılama yeni başlıyor, birçok ülke okulunu açmaya yeni başladı. Çok sayıda ülke okulları tümüyle açtığı konusunda duyuruda bulunuyor ama dünyada hiçbir ülkede henüz tüm ülkenin aşılandığı dolayısıyla tüm öğretmenlerin aşılandığı bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulunmuştu.

Hacımusalar yaptığı açıklamada, “ Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Çorum'un Sungurlu ilçesinde aşılama ile ilgili açıklamalar yaptı. Kendi aşısını yaptırdıktan sonra ayrıca 1 milyon 259 bin okul çalışanının listesinin Sağlık Bakanlığı'na iletildiğini belirtti. Eğitim çalışanlarının tüm vatandaşlar gibi e-nabız ya da 20 23'e kısa mesaj göndererek sıra konusunda bilgi alabileceğimizi ifade etti. Aşılamaya geç de olsa başlanması eğitim çalışanları açısından sevindirici bir durum. Ben de Sayın Bakanımızın açıklaması üzerine yüz yüze eğitim yapan bir kurumda öğretmen olarak görev yapan birisi olarak E-Nabız'a girdim ve ayrıca 2023 e mesaj attım. Ancak aldığım yanıt, "Covid-19 Pandemi aşılaması için belirtilen öncelikli grupta olmadığım" yönündeydi. Sayın bakanımızın aşı olması ile tüm eğitim çalışanları aşı olmuş sayılmıyor. 8 Şubat'ta 8. ve 12. sınıflar ve Halk Eğitim Merkezleri yüz yüze Destekleme ve yetiştirme kurslarına başladı.  Ayrıca 15 Şubat'ta köy okullarının tüm kademeleri tam zamanlı, Anaokulları tam gün yüz yüze eğitime başladı. 1 Mart 2021 tarihinde ilkokulların tüm sınıf düzeyleri (1. 2. 3. 4. sınıflar) seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyor.  8. ve 12. sınıf öğrencileri seyreltilmiş sınıflarda tam zamanlı yüz yüze eğitime başlıyor. Özel gereksinimli çocuklar için özel eğitim okulları ve sınıfları açılıyor. Yine 1 Mart'tan itibaren yüz yüze sınavlar başlayacak. Biz Eğitim Sen olarak diyoruz ki; MEB’in gereğini yapması lazım; 1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlanması ertelenmeli, sınavlar iptal edilmeli, Özel eğitim ve okul öncesi eğitim kurumları kapatılmalı, Tüm eğitim emekçileri aşılanmalı” diye konuştu.
 
Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı