Eğitim

MUHTEŞEM ANAOKULUM PROJESİ BAŞLADI

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, Türkiye ve Litvanya ortaklığıyla başlayan “Muhteşem Anaokulum (My Wonderful Kindergarten)” adlı e twinning projesi başladı.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, Türkiye ve Litvanya ortaklığıyla başlayanMuhteşem Anaokulum (My Wonderful Kindergarten)” adlı e twinning projesi başladı.

Çanakkale’den okul öncesi öğretmenleri; Filiz Gök, Özge Demir, Münevver Tunç, Nilay Anak, İrep Baybörü ve Yeliz Kalkan Zavalsız’ın katıldığı projeye diğer illerden ve yurtdışından (Litvanya, Romanya, İtalya, Gürcistan, Sırbistan, Slovenya) katılan öğretmenler oldu.

Proje ile eğitimde yenilikçi yöntem, teknik ve yaklaşımlar kullanılarak, okul öncesi dönemi çocukların ve öğretmenlerin dijital araçları kullanım yeterliliklerini geliştirmek hedefleniyor.
Akıllı teknolojilerin kullanımıyla okul öncesi çocuklarının sanatsal yeteneklerini, yaratıcılıklarını ve kendini ifade etmelerinin yolu açılıyor. Proje kapsamında çocuklar farklı iller ve ülkelerdeki arkadaşlarına dijital ortamda yeni yıl kartı hazırlayıp yolladılar. Etkileşimli bir şekilde çizim programları kullanarak resimler çizdiler ve bunları paylaşma ortamı buldular. Çeşitli etkinlikler çizim programları ile bütünleştirerek keyifli bir öğrenme ortamı oluşturuldu. Ayrıca proje kapsamında Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Sibel Begeç ile “Çocuklar Neden Resim Yapar?” konulu öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı çevrimiçi seminer yapıldı.

Mine Tarım