Tarım ve Sanayi

Çanakkale'de bir hayata dönüş hikayesi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde bir hayata dönüş hikayesi yaşandı.

2015 yılından buyana kronik akciğer hastalığı (KOAH) bulunan 67 Yaşındaki Muharrem Uyar Mayıs ayında KOAH atağı sebebiyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.

Acil ve branş hekimlerinin değerlendirmeleri ve müdahalelerinden sonra yoğun bakım ünitesine yatışı yapılarak tedavi altına alındı.  2 ay süresince yoğun bakım ünitesinde yoğun bakım uzmanları ve deneyimli yoğun bakım hemşireleri ile tüm bakımları ve tedavisi yapılan hasta hayata tutunmayı başardı.

Uzun süreli solunum cihazına bağlı kalmaktan dolayı trakeostomisi (Boynun ön tarafından hava yolunun açılması) bulunan hasta ev tipi solunum cihazına bağımlı bir şeklide nekahat döneminin devamı için Palyatif Bakım Servisine nakli yapıldı. 


Palyatif Bakım Servisinde anestezi ve reanimasyon uzmanları, palyatif sorumlu hekimi, fizyoterapist ve servis hemşirelerinin yaklaşık 2 ay süreyle özverili ve nitelikli bakımları sayesinde önce solunum cihazından ayrılarak cihaz desteği olmadan solunum yapmaya başladı. Başarılı devam eden iyileşme süreci sonrasında ise trakeostomisi kapatılarak normal solunuma uyum sağladı. Hastanın genel durumu daha da iyileşerek taburculuk dönemine girdiği bildirildi.