Belediye

'İki kooperatif kurduk'

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2020 yılının son ayında yaptığı değerlendirmede 2020 yılını ve Çanakkale ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2020 yılının son ayında yaptığı değerlendirmede 2020 yılını ve Çanakkale ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Gökhan Çanakkale Belediyesi tarafından 2020 yılında özellikle yerel kalkınma projeleri ve kooperatifleşme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Yerelden kalkınmaya önem verdiğimiz için Çanakkale belediyesi olarak iki kooperatif kurduk” dedi.

Gökhan, kooperatifleşme çalışmalarına ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl ektiğimiz Karakılçık Buğdayımızdan elde ettiğimiz buğdayların bir kısmını ilaçladıktan sonra çiftçilerimize verdik.  Un için ayırdığımız buğdayları da klasik değirmende öğütüyoruz.  Karakılçıktan elde ettiğimiz ürünleri de bizim Halk Bakkal’da satıyoruz.  Bu yıl farklı buğdaylar ekiyoruz. Bunların yanında nohut, susam ekiyoruz.  Bilindiği gibi Çanakkale’nin susamı çok meşhurdu ama giderek yok oldu. Yine yerli tohumlardan yazlık veya kışlık sebze ekmeye devam ediyoruz.  Dolayısı ile boş alanlarımızı üretim ile değerlendiriyoruz.  Geçen senede ne yaptınız derseniz, kooperatifleri kurduk. Hem kadın, hem de pazarlama kooperatiflerimizi kurduk” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal