Gündem

'Kış lastiklerini taktırmayı unutmayın'

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir sürücüleri kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir sürücüleri kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

1 Aralık'ta başlayan ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek uygulamada kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

Kış mevsiminde sürücülerin ve yolcuların güvenliği için en önemli tedbirlerden birisi olan kış lastiği uygulamasında şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta uygulamaya girdi.1 Nisan 2021'de sona erecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan sürücülere 776 lira ceza kesilecek. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Kış lastiği konusunda her yıl 7 derecenin altına düşmeyen bölgelerde uygulama zorunlu değildi. Bu yıl ilke defa dereceye bakılmaksızın zorunlu oldu. O yüzden sürücülerimizi ve tüm ticari araç sahiplerini kış lastiği taktırmaları konusunda uyarıyoruz. Öte yandan çalışmayan, kontak açmayan sürücülerimiz de var, onların taktırmasına gerek yok” dedi.

Mine Tarım